9/12/2021

Havacılık Elektriği ve Elektroniği Mezunları İş Alanı İş İmkanı İş Durumu

Havacılık Elektriği ve Elektroniği Mezunları İş Alanı İş İmkanı İş Durumu
Havacılık Elektriği ve Elektroniği Meslek Bilgisi

Havacılık Elektriği ve Elektroniği bölümü puan türü YGS-1 dir.

Havacılık Elektriği ve Elektroniği Bölümünü Tercih Edenlerde Olması Gereken Özellikler Nelerdir?
Üstün bir genel yeteneğe sahip, şekil uzay ilişkilerini görebilen, çizim yapabilen, başkalarıyla işbirliği yapabilen, hem büroda ve laboratuvarda, hemde açık havada çalışabilecek, sabırlı, hoşgörülü, dikkatli, iyi gözlem yapabilen, arazide çalışabilmek için bedence sağlam ve güçlü kişiler olmaları gerekmektedir.

Havacılık Elektriği ve Elektroniği Bölümünde Okutulan Dersler Nelerdir?
Fizik, cebir, geometri, dinamik, statik, devre analizi, alan teorisi, lojik devre temelleri, haberleşme teorisi, sayısal haberleşme, aktif mikrodalga devreleri ve analog haberleşme gibi dersler görülmektedir.

Havacılık Elektriği ve Elektroniği Mezunlarının Çalışma Alanları, İmkanları Meslekte İlerleme
Havacılık Elektrik ve Elektroniği mühendisleri PTT, Türk Telekom, TRT, Aselsan, THY gibi resmi kurumlarda çalışma imkanına sahiptir. Ayrıca özel kuruluşlarda, tıp elektroniği ile ilgili firmalarda, bilgisayar sektörü gibi çalışma olanaklarına sahiptirler. Havacılık Elektriği ve Elektroniği mühendislerinden ortaöğretim alan öğretmenliği tezsiz yüksek lisans programını veya Milli Eğitim Bakanlığı ile Yüksek Öğretim Kurulu işbirliği ile açılan-açılacak pedagojik formasyon programını başarı ile tamamlayanlar öğretmen olarakta çalışma alanına sahiptirler.