10/22/2013

Üniversite Tercih Kılavuzu 144 Numaralı Özel Koşul ve Açıklamalar Anlamı

  Hiç yorum yok
Tercih Kılavuzu 144 Numaralı Özel Koşul ve Açıklamalar
Üniversite Koşul ve Açıklama 144

Üniversite sınavına giren bir öğrenci yayınlanan tercih kıavuzunda yer alan özel açıklama bölümünde yazılmış olan rakamların neyi ifade ettiğine dikkat ederek tercih kılavuzunu doldurmaları gerekir. Bu şartlar koşullar tercih edilen üniversitenin öğrencide aradığı veya uyguladığı kriterlerdir.

Aşağıda ÖSYM üniversite kontenjan ve tercih kılavuzunda yer alan koşul ve açıklamlardaki rakamların (sayıların) anlamı yer almaktadır.

Yükseköğretim Programı Tercih Kılavuzu Özel Şartlar Koşullar ve Açıklama 144
Maltepe Üniversitesinde eğitim ücrete tabidir. T ıp Fakültesi 29.000,00 TL, Eğitim Fakültesi 17.930,00 TL, Yabancı Diller Yüksekokulu İngilizce Hazırlık programı 21.945,00 TL, diğer fakülteler 21.945,00 TL, Hemşirelik Yüksekokulu 10.000,00 TL, Meslek Yüksekokulu programları 11.000,00 TL, Uzaktan Eğitim Lisans programları 9.075,00 TL’dir (Uzaktan eğitim programlarına yerleşen öğrencilerin internete erişimli bir kişisel bilgisayarı kullanma olanağına sahip olmaları gerekir. Dönem sonu sınavları kampüste yapılır.). Bu ücretlere KDV dahildir. Yı llı k öğ renim ücreti ödemeleri, Üniversite tarafından ilan edilen anlaşmalı bankanın açacağı taksitli kredi hesabı prosedürüne uygun sözleşme düzenlenerek yapılır. Kayıt sırasında alınacak peşinattan sonra kalan öğrenim ücreti Ekim-Mayıs ayları arasında sekiz taksitte ödenir. Öğrenim ücretinin tamamının kayıt anında peşin ödenmesi halinde % 5 indirim uygulanır. Her yıl için öğrenim ücreti Mütevelli Heyeti tarafından yeniden belirlenip, akademik yıl başlamadan ilan edilir. Tüm öğrenciler giriş yıllarına bakılmaksızın, o akademik yıl için açıklanan öğrenim ücretine ve ödeme koşullarına uymakla yükümlüdür. Üniversitemizin “Burslu” kontenjanlarına yerleşen öğrencilere sağlanan burs sadece eğitim ücretini kapsamaktadır. Öğrenim ücretinin dışında kalan barınma, beslenme, kitap vb. ücretler öğrenci tarafından karşılanır. Verilen burs; zorunlu yabancı dil hazırlık öğrenimini şart koşan ve eğitim dili İngilizce olan bölümler için bir yılı ve normal öğrenim süresini (önlisans programlarında 2 yıl, lisans programlarında 4 yıl, tıp fakültesinde 6 yıl) kapsamaktadır.Hazırlık sınıfı isteğe bağlı (eğitim dili Türkçe olan) bölümlerde ise burs süresi; sadece hazırlık sınıfı dışındaki öğrenim süresini kapsamaktadır. Bu süre zarfında herhangi bir yarıyıl sonunda, genel ağırlıklı not ortalaması (GANO) 4.00 üzerinden 2.00’nin altına düşen burslu öğrenci uyarılır. Bu öğrencinin GANO’su bir sonraki dönem sonunda, 2.00’nin altında kalırsa bursu kesilir. Bursu kesilen öğrenci, GANO’sunu 2.00 ve üzerine çıkardığı ilk yarıyıl sonrasında tekrar burs almaya hak kazanır. Disiplin cezası alan öğrencilerin bursları, bir daha bağlanmamak üzere kesilir. Ücretler, burslar ve öğrenci evleriyle ilgili ayrıntılı bilgiye üniversitenin www.maltepe.edu.tr internet adresinden ulaşılabilir.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder