10/22/2013

Üniversite Tercih Kılavuzu 159 Numaralı Özel Koşul ve Açıklamalar Anlamı

  Hiç yorum yok
Tercih Kılavuzu 159 Numaralı Özel Koşul ve Açıklamalar
Üniversite Koşul ve Açıklama 159

Üniversite sınavına giren bir öğrenci yayınlanan tercih kıavuzunda yer alan özel açıklama bölümünde yazılmış olan rakamların neyi ifade ettiğine dikkat ederek tercih kılavuzunu doldurmaları gerekir. Bu şartlar koşullar tercih edilen üniversitenin öğrencide aradığı veya uyguladığı kriterlerdir.

Aşağıda ÖSYM üniversite kontenjan ve tercih kılavuzunda yer alan koşul ve açıklamlardaki rakamların (sayıların) anlamı yer almaktadır.

Yükseköğretim Programı Tercih Kılavuzu Özel Şartlar Koşullar ve Açıklama 159
İpek Üniversitesinde, 2013-2014 ders yılı için eğitim ücreti KDV dâhil 25.000 TL’dir. Eğitim ücreti iki eşit taksitte, güz ve bahar dönemi başında ödenir. İpek Üniversitesi, kayıtlı öğrenciler için sonraki yıllarda eğitim ücretinde yapılacak yıllık artışları, bir önceki yıla göre Tüketici Fiyatları Endeksindeki (TÜFE) artış ile sınırlı tutmayı taahhüt etmektedir. İpek Üniversitesinde Tam Burslu öğrencilere yılda 9 ay süreyle, ücretsiz yurt ve aylık 500 TL burs sağlanır. İpek Üniversitesi’nin %50 burslu programlarına yerleştirilen öğrencilerine sağlanan burs, eğitim ve yurt ücretinden %50 indirimi kapsar. İlk 100 dereceye girenler için aylık 1000 TL ve ücretsiz yurt imkânı; 101-500 arası için aylık 800 TL ve ücretsiz yurt imkân ı; 5011000 arası için aylık 700 TL ve ücretsiz yurt imkânı; 1001-5000 arası için aylık 500 TL ve ücretsizyurt imkânı sağlanır. İpek Üniversitesinde kazanılan burslar, karşılıksız olup hazırlık eğitimi için azami iki yıl, lisans eğitimi için azami beş yıl olmak üzere, toplam yedi yıl süreyle geçerlidir. İpek Üniversitesi, öğrencilerinin derslere devam etmesi koşuluyla kazandıkları bursların bu süre zarfında hiçbir şekilde kesilmeyeceğini, not ortalaması veya sınıf, ders geçme gibi konulardan etkilenmeyeceğini taahhüt etmektedir. İpek Üniversitesi’ne yerleştirildikleri puan türünde, LYS’de ilk 5.000’de yer alan öğrenciler, hangi kategoride (Tam Burslu, %50 Burslu veya Ücretli kontenjan) olduklarına bakılmaksızın, Tam Burslu sayılırlar ve Tam Burslu öğrencilere tanınan haklardan yararlanırlar. Üniversitede eğitim dili İngilizcedir. Ancak Türk Dili ve Edebiyatı, Film Tasarımı ve Animasyon Bölümlerinde eğitim Türkçe yapılmaktadır. Yurtlardan sadece Ankara Merkez ilçeleri dışında ikamet eden Üniversitemiz öğrencileri yararlanabilir.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder