12/30/2021

İnternet Yavaş, İnternet Niye Yavaş? İnternetin Yavaşlama Sebebi Ne?

  Hiç yorum yok
İnternet Yavaş, İnternet Niye Yavaş? İnternetin Yavaşlama Sebebi Ne?
Bütün haberlerde 19 aralık 2016 saat 16:00'da internetin yavaşladığı ve 18:00 da normale döndüğü yazsada, bugün 22 Aralık 2016 birçok kişinin internetinin hala yavaş olduğu ve hatta sitelere hiç giremediği ortada... Birçok kişi internetin yavaşlama sebebini öğrenmeye çalışıyor. Ben az önce her zaman girdiğim ve ürünlerine baktığım güvenilir sitelerden birine bu defa giremedim. İnternetin halen yavaş yada hiç girilmediği "benim açımdan" daha devam ettiğini görmüş oldum.
İnternetteki yavaşlama ve sitelere hiç girilememsinin sebebini öğrenmek için araştırma yapmaya başladım.
Kimi sitelere zar zor girebildim ve bazı siteler, Türkiye ve İspanya arasında siber savaş olduğunu yazarken, Milliyet gazetesi; Türkiye genelinde yurt dışı internet erişiminin yavaşlaması ile pek çok siteye erişim sağlanamıyor. Kullanıcılar isyanda... Bakanlık konuyla ilgili yaptığı açıklamada 'internetin yavaşlatıldığı' iddialarının gerçeği yansıtmadığını, söz konusu sıkıntının operatörlerin yurtdışı çıkışının olduğu Bulgaristan ve Romanya’da meydana gelen fiber hat bağlantı ve enerji sorunu nedeniyle olduğu tespit edildiği belirtildi. Bakanlıktan gelen son dakika haberlerini anında aktaracağız. paylaşımınında bulunmuş.
Bazı sitelerde Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'a düzenlenen silahlı saldırı sebebeiyle sosyal paylaşım sitelerine girilemediği engel getirildiği ve normal internet sitelerinede girilemediğini yazmışlar.
Aşırı yavaşlıktan siteler giremeyen vatandaş ise hem madur oldu hemde isyan etmekte...
İnternet ne zaman düzelecek? İnternet ne zaman normale dönecek? internet hızı ne zaman hızlanacak? Gibi sorular ve bazı sitelerinde; Youtube neden yavaş? İnternete yayın yasağı geldi. Twitter ve Facebook neden açılmıyor? Rus Büyükelçisi Suikasti Sosyal Medyayı Vurdu. gibi haber başlıklarına Bakanlıktan bir açıklama gelmiş. Türkiye'de internete erişim engeli getirildiği ve internetin yavaşlatıldığı yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı bilgisi gelmiş ve internetin engeli ve yavaşlaması hakkındaki açıklamaya şöyle devam ediliyor.

"Söz konusu sıkıntının operatörlerin yurtdışı çıkışının olduğu Bulgaristan ve Romanya’da meydana gelen fiber hat bağlantı ve enerji sorunu nedeniyle olduğu tespit edilmiştir. Ülkemizdeki internet kullanıcılarını etkileyen teknik sorunların ivedilikle giderilerek internetin normal hızına dönmesi için yoğun bir şekilde çalışmalar ilgili operatörler tarafından sürdürülmektedir."

İnternetteki yavaşlama ne zaman sona ereceği bilinmezken, bazı sitelerde bu yavaşlığın uzun sürebileceğini vurguluyor.
İnşallah sorun her ne ise bir an önce halledilirde internetle işi olan herkes rahat bir nefes alır.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder