11/09/2016

Ördek Sesi, Ördeklerin Sesi ve Yankısı

  Hiç yorum yok
Ördek Sesi, Ördeklerin Sesi ve Yankısı
Ördek Sesi, Ördeklerin Sesi ve Yankısı adlı konu başlığımızda ördek seslerinin yankısı hakkında neler yazmışlar tek tek kaynaklarıyla birlikte sayfamızda yer vereceğiz.

Yazımıza ördek nedir nasıl bir hayvandır onu yazalım.
Ördek (Anatinae) alt familyasından hemen hemen bütün dünyanın sulak bölgelerinde yaşayan, perde ayaklı su kuşlarına verilen ad. kaynak vikipedi
Şimdide yapılmış olan araştırmalara göre ördeklerin sesi doğada tek yankı yapmayan ses olarak sonuçlanmış. Bakalım bu sonuca göre kimler ne diyor?

*bunu-biliyormuydunuz kaynağına göre ördek ve sesleri
-Ördeklerin çıkardığı ''vak vak'' sesleri eko yapmaz. Ördeklerin çıkardıkları sesler çok fazla yüksek frekanslı bileşenler içermiyorlar, bu yüzden olduğu düşünülsede nedenini Bilim insanları hala çözemedi.

*delinetciler kaynağına göre ördek sesi
-Ördek sesinin yankı yapmadığını şöyle belirtmişler; "Ördeklerin sesi yankı yapmaz"

*turkish-media kaynağına göre ördek sesi
-Ördeğin sesinin yankı yapmadığını duydum, ayrıca fizik bunu açıklayamıyor.
-Ördek sesi de yankılanırmış 08/09/2003 (195 defa okundu) AP - SALFORD - Kim demiş ördeklerin çıkardıkları sesler yankılanmaz diye? Britanyalı bir profesör, ördek sesinin de pekala yankılanabildiğini kanıtladı. Britanya'daki Salford Üniversitesi görevli akustik uzmanı Prof. Trevor Cox, gerçekleştirdiği çeşitli bilimsel deneylerle 'ördek sesi yankılanmaz' tezini çürüttü. Prof. Cox, ördeklerin vaklamasının da tüm diğer sesler gibi yankılandığını, ancak kimi insanların yankıyı duymadıklarından, ördek sesinin eko yapmadığını düşündüklerini söyledi.
-Ördeğin sesi yankı yapmaz değil tabiki yapar. İstediğimiz her ses dalgasına yankı verebiliriz. Ördeğin sesinin n.ş.a da yankı yapmamasının sebebi tiz seslerinin pek açığa çıkmamasıdır çünkü tiz sesler daha çok yankı yapar. Ama bitane müzik marketten gidip echo pedalı alırsak mikrafonla istediğimiz kadar yankı verebiliriz diye düşünüorum.

*kadimdostlar kaynağına göre ördek sesi
-Ördeklerin “vak vak” sesinin yankılanmadığına ilişkin söylenti neredeyse tüm dünyaya yayılmış durumda. Fakat ördek sesi de diğer bütün sesler gibi yankılanıyor. Bu söylenti bir kısım araştırmacıyı sonunda durumu açıklığa kavuşturmak için harekete geçirmiş. Bu araştırmacılar 1998 yılında, yankılanmanın çok olduğu geniş bir avluda bir ördekle yaptıkları testler sonucunda “vak” sesinin tabi ki yankılandığını duymuşlar.  Ördeklerin “vak” sesinin yankılanmadığı yönündeki yanlış anlamanın altında yattığı düşünülen bazı nedenler var. Bunlardan biri sesin frekansıyla ilgili. Yankının, düz ve sert bir yüzeye çarpıp geri dönen ses dalgalarından meydana geldiğini biliyoruz. Sesin frekansı ne kadar yüksek olursa o kadar kolay yansır ve yankı da o kadar güçlü olur. Açıklamaya göre büyük olasılıkla ördeklerin çıkardıkları sesler çok fazla yüksek frekanslı bileşenler içermiyorlar, bu yüzden de oluşan yankı zayıf oluyor.

*forum.donanimhaber kaynağına göre ördek sesi
- discovery de göstermişlerdi. ördek sesinin yankı yaptığını. mythbusters 'ın bi bölümüydü sanırım. yanlış hatırlamıyorsam. ördek sesi yankı yapmaz lafının şehir efsanesi olduğunu kanıtlamışlardı.

Siz değerli ziyaretçilerimizde ördek sesinin yankı yaptığı veya yapmadığı hakkında bildiği veya şahit olduğu durumlar var ise bizimle yorum kısmından paylaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder