2/16/2021

Peynirli Katlı Börek Tarifi

  Hiç yorum yok
Peynirli Katlı Börek Tarifi
Kolay Katlı Börek Yapılışı Kolay Tarifler

Az bir hamurla fazlaca elde edilen bir börek tarifidir. Resimde 1 adet göründüğüne bakmayın, kesilince 3 kişiye servis yapılabilir. Katlı böreği yapmak hem kolay, hem pratik hemde ekonomik. Zahmetsiz kolay basit börek tarifi arayanlara önerimiz katlı börektir. Satmak için börek yapılışı isteyenlerde bu tariften yararlanabilirler.

Katlı Börek Malzemeleri
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı maya
1 tatlı kaşığı tuz
yarım tatlı kaşığı toz şeker
aldığı kadar un

Katlı Börek İçi Malzemesi
300 gr. peynir
sevdiğiniz miktarda maydonoz
pul biber

Katlı Börek Yapılışı
1 yumurtanın akını, sütü, sıvı yağı, suyu, mayayı, şekeri ve tuzu yoğurma kabına koyun maya eriyene kadar ve yumurtanın akı karışana kadar harmanlayın. daha sonra unu ilave edip kulak memesi kıvamında hamur yapın üstünü kapatıp dinlenmeye bırakın.
Hamur dinlenene kadar iç malzemelerini hazırlayın. Peyiri rendeleyin, maydonozu yıkayın ayıtlayıp ince ince doğrağın, peynirin içine katın. iç malzemenize pul biberde ilave edip iç malzemenizi karıştırın.
Dinlenen hamurunuzdan yumruğunuz kadar parça alıp oklavayla açın, açtığınız hamuru 2 yemek kaşıyı sıvı yağ ile yağlayın ve her yerine yayın.
iç harcınızdan 1 avuç alıp açtığınız ve yağladığınız hamurun orta kısmına boylu boyunca dökün. iç malzemeyi döktüğünüz hamurunuzun her iki yanından peynirin üzerini kapatacak şekilde katlayın. 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile katlanan bölümlerede sürüp iç malzemenizden dökün. bu defa katlanmamış olan yerden mendil katlar gibi katlayın yağlanmış tepsiye koyun. Katlanmış hali resimdeki şekilde olacak. Diğer hamurlarınızıda aynı şekilde yapın üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiştirin. Öneceden ısıtılmış fırında 200 derecede pişirin.
Okuduğunuzda hiçte kolay değilmiş diyeceksiniz ama yapınca çok kolay olduğunu göreceksiniz. Lezzetine ise hiç diyecek yok tek kelimeyle harika. Birçok kişi sizden bu tarifi isteyecek. Afiyet Olsun...!

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder