2/16/2021

Kolay Çilek Reçeli Yapımı

  Hiç yorum yok
Kolay Çilek Reçeli Yapımı
Çilek Reçeli Kolay Basit Yapılışı

Genelde çoğu bayan 1 e 1 ölçü kullanırlar. Yani 1 kilo çilek için 1 kilo şeker. Ama bazen az miktarda çilek aldığımız ama yenmediği zaman kalan çilekleri değerlendirmek isteriz. Birçok bayanın mutfağındada hassas terazi yok. Bu nedenle ben reçel yaparken su bardağını ölçü olarak kullanırım. Resimde gördüğünüz çilek reçelini, aldığımız 1 kilo çileğin yendikten sonra kalanını reçel yaptım. Ölçü olarak su bardağı kullandım. Şimdi sizede yaptığım çilek reçelinin ölçüsünü vereceğim. Böylece sizlerde yendikten sonra kalan çileklerinizi bu şekilde reçel yaparak değerlendirebilirniz. Birde önemli bir notta düşeyim. Reçel yapacağınız çilekleri mutlaka yuvarlak yuvarlak dilimleyin. Dilimlerseniz çileklerinizin rengi ve kokusu çok güzel olduğu kadar reçelinizde bereketli oluyor.
Gelelim az olan çileklerin reçel tarifine...
1 su bardağı dilimlediğiniz çilekleri kaynatacağınız tencereye koyun. Üzerine aynı bardakla 1 su bardağı toz şeker dökün ve 1 gece bekletin. Şekerler ertesi güne erimiş olur. şekerli olan çileklerinizi köpük köpük olana kadar kaynatın. Üzerine 7-8 damla limon sıkıp kıvam alana kadar kısık ateşte kaynatmaya devam edin. Kıvamı çok koyu olsun derseniz çilek reçelinizin rengi çok koyulaşır buda hoş olmaz. Çilek reçelinizin rengi bozulmadan kıvam aldıktan sonra ocaktan alın soğumaya bırakın. Hepsi bu kadar. 1 su bardağı ölçüsünde yapılan çilek reçeliniz 3-4 defa kahvaltıda yiyebileceğiniz miktarda olur. Çok fazla reçel tüketmiyorsanız 7-8 kez kahvaltıda yiyecek miktardada olabilir.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder