2/19/2021

Sitem İndekslenmiyor, İçeriklerim Nasıl Hızlı İndekslenir?

  Hiç yorum yok
Sitem İndekslenmiyor
İçeriklerimin Hızlı İndekslenmesi İçin Ne Yapabilirim? Google Botlarını Nasıl Çağırabilirim?

Bir çok site sahipleri içeriklerini yükledikten sonra akıllarında şüphe ve içindede korku oluşuyor. Şüphe ve korkunun sebebi ise "Acaba siteme yüklediğim orjinal içeriğimi kopyalayan olurmu? Acaba içeriğim kopyalanmadan hemen indekslenirmi?" çünkü bir sitenin orjinal içeriğini çalan kişilerin eğer siteleri çabuk indeksleniyorsa, siz istediğiniz kadar orjinal içerik yükleyin sizinki kopya içeriğe düşüyor, sitesi çabuk indekslenen kişi sizin sitenizden çaldığı orjinal içeriğiniz ile sanki kendisinin orjinal içeriğiymiş gibi oluyor. Çok yakın bir tanıdığıma öyle oldu. Senelerce kendi yazdığı orjinal özgün içeriği, içerik hırsızları sayesinde kopya içerik sayıldı.
Gelelim konumuza, bende içeriği çabuk indeksletme sistemini yeni öğrendim ve gerçek orjinal özgün içerik yazan arkadaşlarla paylaşmak istedim.
Yukarıdaki resimde yeşil ok işareti ile gösterdiğimiz Google gibi getir bölümünden yararlanacağız.

Şimdi sırasıyla izleyeceğiniz yol; Web yöneticisi araçları + tarama + Google gibi getir dedikten sonra, gelen sayfa yukarıdaki resimdeki gibi görülecek, http://site.blogspot.com/ yazılı alanın yanındaki boş alana içerik eklediğiniz sayfanın URL sini kopyalayıp yapıştıracaksınız ve sağdaki getir butonuna tıklayacaksınız. geri getirme işlemi beklemede yazınca bu kez dizine gönder butonuna tıklayacaksınız dizine gönderme başarılı olursa, yeşil renkte başarılı yazacak,  hepsi bu kadar. Siz manuel olarak google botlarını yeni yüklediğiniz içeriğe çağırmış olacaksınız ve içeriğiniz kimse kopyalayamadan indekslenecek. Ancak şöyle bir sorun varmış ben henüz onu denemedim ama duyduğum kadarıyla, geri getirme işleminin belli bir sayısı varmış. Hak bitince belli bir zaman dilimi içinde yine hızlı indeks yapabilirmişsiniz. Bende deneyeceğim bakalım ne olacak.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder