Nevşehir Patlıcan Söğüşü Tarifi, Nevşehir Patlıcan Söğüşü Nasıl Yapılır?
Nevşehir Usulü Patlıcan Söğüşü Yapılışı
Anadolu mutfağından Nevşehir ilinde yapılan yemeklerden Patlıcan Söğüşü yapılışının anlatımı tarifi aşağıda verilmiştir.
Nevşehir Patlıcan Söğüşü Malzemeleri:
2 adet patlıcan
2 adet domates
2 adet yeşil biber
1 adet büyük kırmızı kuru soğan
Zeytinyağı
Sirke, tuz ve limon
Nevşehir Patlıcan Söğüşü Yapılışı:
Önce patlıcanlar közlenir , soğuduktan sonra kabuklarını soyun ve çatalla ezin. Patlıcanlara zeytinyağı, sirke, tuz ve limon ekleyip karıştırın. Domates, yeşil biber, kırmızı kuru soğanı da ekleyip bütün malzemeleri karıştırın.
Közlenen patlıcanların kabuklarının kolay soyulması için; közlendikten sonra soğuk suya bırakın 3-4 dakika sonra közlenen patlıcanı hafifçe ovalayın kabuklar hemen soyulur.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder