5/28/2014

Nevşehir Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi, Nevşehir Mercimekli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

  Hiç yorum yok
Nevşehir Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi
Nevşehir Usulü Mercimekli Bulgur Pilavı Yapılışı

Anadolu mutfağından Nevşehir ilinde yapılan yemeklerden Mercimekli Bulgur Pilavı yapılışının anlatımı tarifi aşağıda verilmiştir.

Nevşehir Mercimekli Bulgur Pilavı Malzemeleri:
2 su bardağı bulgur
1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
Sıvı yağ
tuz

Nevşehir Mercimekli Bulgur Pilavı Yapılışı:
Sıvı yağı tencereye alın. Bulgurun yıkayın. Yağda rengi değişen kadar kavurun. Haşlanmış mercimeği ekleyin. Tuzunu koyup üzerine 3 su bardağı su koyun. Piştikten sonra 10dk dinlendirin. Sonra servis yapın.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder