Nevşehir Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi, Nevşehir Mercimekli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?
Nevşehir Usulü Mercimekli Bulgur Pilavı Yapılışı
Anadolu mutfağından Nevşehir ilinde yapılan yemeklerden Mercimekli Bulgur Pilavı yapılışının anlatımı tarifi aşağıda verilmiştir.
Nevşehir Mercimekli Bulgur Pilavı Malzemeleri:
2 su bardağı bulgur
1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
Sıvı yağ
tuz
Nevşehir Mercimekli Bulgur Pilavı Yapılışı:
Sıvı yağı tencereye alın. Bulgurun yıkayın. Yağda rengi değişen kadar kavurun. Haşlanmış mercimeği ekleyin. Tuzunu koyup üzerine 3 su bardağı su koyun. Piştikten sonra 10dk dinlendirin. Sonra servis yapın.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder