10/06/2021

Ankara Kartaltepe Kent Park Manzarası, Kartaltepe Kent Park Nerede?

  Hiç yorum yok
Ankara Kartaltepe Kent Park
Kartaltepe Kentpark Göze Nasıl Hitap Ediyor?

Ankara Mamak Belediye'sinin büyük projelerinden biri kuşkusuz Kartaltepe Kent Park projesidir. Mamak Belediyesi sitesinde bu proje için şöyle bir slogan var " Mamak'a Yeni Meydan, Yepyeni Bir İmaj "
Eeee şimdi imaj koca koca binalarmı peki?
Malesef park manzarasını kapatan yüksek katlı binalar sayesinde eşsiz bir görünüme sahip olabilecek manzara yok olup gitti.
Bu durumda akla şöyle bir soru geliyor... Kartaltepe Kent Park kime hitap ediyor? Yoldan geçen vatandaşa olmadığı kesin. Acaba park o yüksek katlı bina sakinlerinemi hitap ediyor yoksa parka gelip oturacak kişileremi hitap ediyor? Bu durumda kim şanslı?
Proje Mamak halkı için gerçekten çok güzel bir proje amaaaaaa ne varki bu eşsiz manzarayı kapatan koca koca binalar projeyi alt üst ediyor. Bizim gözümüzde projenin değeri sıfıra düşüyor. Yol kenarında dinlenmek için oturacak vatandaş güzelim manzara yerine malesefki çok yüksek katlı taş bina seyretmek zorunda kalacak.
Kısacası binalar böylesine güzel manzaralı projenin içine etmiş durumda... Yarın öbürgün 2-3 bina derken korkarızki park tamamen kapanır. Bu binalar o güzelim parka çok çirkin bir görünüm kazandırmış...
Biz hem projenin resmini, hemde kendi çektiğimiz resmi yayınlayacağız. Eminizki hak vereceksiniz. Ancak bizim çektiğimiz fotoğraf araç içinde hareket halinde olduğumuz için net değil. Eğer tekrar o taraflara gitmek nasip olursa özellikle arabadan inip Kartaltepe Kent Parkının önündeki binaların resmini tekrar çekip yine burada yayınlayacağım.
Kırmızı kalemle çizilmiş olan yer Dev kartal figürünün bulunduğu yer. Sarı kalemle çizilmiş olan yerde Yüksek katlı binanın görüntüsü... Parkın bir anlamı varmı sizce?

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder