9/14/2021

Kuranda Abdest Nasıl Geçer?

  Hiç yorum yok
Kuranda Abdest
Abdest Kuranda Nasıl Geçiyor? Kuranda Abdestin Geçtiği Sure ve Ayetler

NİSA SURESİ 43. AYET: ''Ey iman edenler! Siz sarhoş iken ne söylemekte olduğunuzu bilinceye kadar, cünüb iken de yolcu olan(larınız) müstesnâ, gusledinceye kadar namaza yaklaşmayın! Fakat hasta (olur) veya bir yolculukta bulunur iseniz veya biriniz def-i hâcetten gelir (abdesti bozulur)sa veya kadınlara dokunursanız, artık (abdest veyagusül almanızı gerektiren bu hallerde) su bulamazsanız, o vakit temiz bir toprağa teyemmüm edin; sonra yüzlerinizi ve (dirseklere kadar) ellerinizi meshedin! Şüphesiz ki Allah, Afüvv (çok affedici olan)dır, Gafûr (çok bağışlayan)dır.

MÂİDE SURESİ 6. AYET: ''Ey İman edenler! Namaza kalktığınız zaman, artık yüzlerinizi ve dirseklere kadar ellerinizi yıkayın; başlarınızı ise meshedin; topuklara kadar da ayaklarınızı (yıkayın)! Bununla berâber cünüb iseniz hemen (tamâmen) yıkanıp temizlenin!
Fakat hasta olur veya bir yolculukta (bulunur) iseniz veya içinizden biri def-i hâcetten gelir (abdesti bozulur)sa veya kadınlara dokunursanız, artık (abdest veya gusül almanızı gerektiren bu hâllerde) su bulamazsanız, o vakit temiz bir toprağa teyemmüm edin de yüzlerinizi ve(dirseklere kadar) ellerinizi ondan meshedin!
Allah size hiçbir zorluk çıkarmak istemez; fakat sizi temizlemek ve üzerinize olan ni'metini tamamlamak ister; tâ ki şükredesiniz.
kaynağımız Kur'an'ı Kerim'dir.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder