12/14/2013

Gelinin Kayınvalidesine Bakmak Zorundamı? Gelin Kocasının Anne ve Babasına Bakmak Zorundamı?

  Hiç yorum yok
Gelinin Kayınvalidesine Bakmak Zorunluluğu varmı
Gelin Kayınvalide ve Kayınbabasına Bakması Dinen Zorunlumu?

İslamiyete göre gelinin kayınvalidesine ve kayınbabasına bakmak gibi bir zorunluluğu yoktur. Ama içinde merhamet ve insanlık olan bir gelin kocasının anne ve babasına bakması, gelinin kocasına hürmeti sayılmaktadır. Gelinin kocası, kendi anne ve babasına bakma zorunluluğu vardır. Her gün onların ihtiyaçlarını sormak, hoş sözler söylemek, ihtiyaçlarını gidermek evlatlık görevidir ve zorunludur tabi bunları yaparken anne ve babasına OFF veya ÖFF  bile dememelidir.
Gelin, kayınvalide veya kayınbabasına bakacak olursa, Sevabı çok çok fazladır.
Erkeklerinde eşlerinin anne ve babalarına bakma zorunluluğu yoktur Ama eşinin Anne ve babasına bakmasınada karışamaz. Bu konuda eşimle tartışmaya girdik bildiğimin doğru olduğundan emindim fakat eşimin bilgisi olsun diye fetva sitelerine girip baktık. Ben haklı çıktım. Öyle bir zorunluluk yoktu, evlatlık görevinin zorunluluğu vardı.
Kısacası eşler birbirlerinin anne ve babalarına bakma zorunluluğu yok fakat her iki tarafa eşler ilgi, alaka, hoş sözler, muhabbetler, gönül alma, ihtiyaçlarını gidermek gibi yapacakları eylemler hem büyük sevabı kazanmaya hemde aile içi huzura kavuşulur. Her zaman karşı tarafın ailesini yani anne ve babasını kendi anne ve babanızın yerine koyarak düşünürseniz onlara hürmettede, hoş muhabbettede, gönüllerini yapmada zorlanılmaz. Bizler anne ve babalarımızdan şunu öğrendik "DÖRT ATANIN HAKKI BİRDİR" Kendi atanız size göre nasılsa, karşı tarafında Atası ona göre öyledir. Allah cümle insanımıza ve gönüllerine sağlık sıhhatler versin...!

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder