9/10/2021

Enerji Sistemleri Mühendisliği Mesleği İş Durumu Nerelerde Çalışabilirler Hakkında Detaylı Bilgi

  Hiç yorum yok
Enerji Sistemleri Mühendisliği mezunları kolay iş bulurmu
Enerji Sistemleri Mühendisliği Mezunlarının Çalışma Alanları ve İmkanları

Enerji Sistemleri Mühendisliği bölümünün puan türü MF-4 tür.

Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümünü Tercih Edenlerde Olması Gereken Özellikler Nelerdir?
Üst düzeyde genel akademik yeteneğe sahip, matematik, fizik ve kimya alanlarına ilgili ve bu alanlarda başarılı, yetenekli, sistemli ve disiplinli çalışma alışkanlığı olan, çevre sorunlarına karşı duyarlı, analitik düşünme ve problem çözme yeteneği olan, yaratıcı, sorgulayıcı, liderlik vasfı bulunan, dikkatli ve sorumluluk sahibi kişiler olmaları gerekmektedir.

Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümünde Okutulan Dersler Nelerdir?
Mühendislik mekaniği, termodinamiğin temelleri, diferansiyel denklemler, modelleme, analiz ve simulasyon, elektromekanik enerji dönüşümü, sıvı mekaniğe giriş, olasılık ve istatistik, hidrojen enerjisi sistemleri ve enerji sistemlerinin çevresel etkisi gibi dersler görülmektedir.

Enerji Sistemleri Mühendisliği Mezunlarının Kariyer İmkanı ve Çalışma Alanları Nerelerdir?
Enerji sistemleri mühendisleri; enerji üretimi, dağıtımı ve kullanılması alanlarında tasarımcı yada uygulayıcı olarak çok geniş çalışma alanlarına sahiptirler. Hem özel sektörde hemde kamuda bulunan işyerlerinde çalışabildikleri gibi çalışmalarını bağımsız olarakta yapabilirler. Kamuda başta ENERJİ VE TABİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI olmak üzere ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU EPDK, DEVLET SU İŞLERİ DSİ, TÜRKİYE ATOM ENERJİSİ KURUMU TAEK, TÜRK PETROLLERİ ANONİM ORTAKLIĞI TPAO, DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI DPT ve HAZİNE MÜSTEŞARLIĞI gibi kurumlarda çalışma olanaklarına sahiptirler ve bu alanlarda iş bulabilirler.
Özel sektörde konuya ilişkin yürürlüğe konulan yasal mevzuatla birlikte enerji (petrol, doğalgaz, elektrik, rüzgar, güneş ve biyoenerji gibi) alanında çoğunluğu yabancı ortaklı olmak üzere birçok şirket kurularak bu sektördeki faaliyetlerine başlamıştır. Bu şirketlerde çalışacak öncelikli insan kaynağı ise enerji sistem mühendislerinin oluşturacağı kaçınılmaz sonuç gibi görünmektedir.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder