9/10/2021

Enformasyon Teknolojileri Mesleği İş Durumu Hakkında Detaylı Bilgi

  Hiç yorum yok
Enformasyon Teknolojileri mezunu kolay iş bulabilirmi
Enformasyon Teknolojileri Mezunlarının Çalışma Alanları ve İmkanları

Enformasyon Teknolojileri bölümünü puan türü MF-4 tür.

Enformasyon Teknolojileri Bölümünü Tercih Edenlerde Olması Gereken Özellikler Nelerdir?
Üst düzeyde sayısal yeteneği olan, matematiksel kavramlarla düşünebilme ve problem çözme yeteneğine sahip, bilgisayar teknolojileri ve bu konuda yapılan çalışmalara ilgi duyan, yönetim ve işletmecilik alanına ilgili, mantık yürütme ve tasarım yeteneği olan, gelişime ve araştırmaya açık kişiler olması gerekmektedir.

Enformasyon Teknolojileri Bölümünde Okutulan Dersler Nelerdir?
Veri tabanı sistemleri, işletim sistemleri, bilişim sistemlerinin analiz ve tasarımı, veri yapıları ve algoritmalar, istatistik, lojik tasarım, ekonomiye giriş, sunucu tarafı programlama, internet ve web programlama, finansal muhasebe, diferansiyel ve integral hesap, programlamaya giriş, genel fizik, ayrık matematik gibi dersler görülür.

Enformasyon Teknolojileri Mezunlarının Kariyer İmkanı ve Çalışma Alanları Nerelerdir?
Genellikle özel sektörde olmakla birlikte, kamu sektöründede çalışabilirler. Kişi bir iş yerine bağlı olmaksızın yada kendi işyerini kurarakta çalışabilirler. Yönetim ve bilişim alanlarında alınan eğitim nediyle pek çok sektörde geleceğin mesleği olarak gösterilmektedir. Endüstride bilgi teknolojileri uygulamalarının artması ile mezunlara doğan iş olanakları sürekli artmaktadır. Hemen hemen tüm üretim ve hizmet sektörü, sağlık hizmetleri, turizm, bankacılık, finans ve her ölçekteki işletmede enformasyon teknolojileri artan bir oranda kullanılmaktadır. Bu gelişmede sürekli yeni iş olanakları yaratmaktadır. Bilgisayar ağ yönetimi, sistem analizi ve tasarımı, e-ticaret, veritabanı sistemleri, web tasarımı ve yönetimi, yazılım geliştirme, danışmanlık gibi çok geniş bir alanda çalışabilme olanağına sahiptirler.
Mühendislik ünvanı taşımamasına rağmen bilgisayar ve yazılım mühendislerinin yaptıkları işlere ilave olarak finans ve muhasebe alanlarında almış oldukları eğitimler nedeniyle iş bulma olanakları çok daha geniştir.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder