9/10/2021

Endüstriyel Tasarım Mesleği İş Durumu Nerelerde Çalışabilir Hakkında Detaylı Bilgi

  Hiç yorum yok
Endüstriyel Tasarım mezunu kolay iş bulurmu
Endüstriyel Tasarım Mezunlarının Çalışma Alanları ve İmkanları

Endüstriyel Tasarım bölümünün puan türü MF-4 tür.

Endüstriyel Tasarım Bölümünü Tercih Edenlerde Olması Gereken Özellikler Nelerdir?
Normalin üstünde genel yeteneğe sahip, şekiller arasındaki ilişkileri görebilen, tasarlananları ve iki boyutlu çizimleri üç boyutlu nesnelere dönüştürecek yeteneğe sahip, henüz yazılmamış yani örneği olmayan nesneleri zihninde tasarlayabilme ve tasarladıklarını çizebilme yeteneklerine sahip, yaratıcı, araştırmacı ve yeniliklere açık, güzel sanatlarla ilgili kişiler olmaları gerekir.

Endüstriyel Tasarım Bölümünde Okutulan Dersler Nelerdir?
Fizik, teknik ve grafik resim, teknoloji tarihi, sanat tarihi, üretim teknolojisi, ergonomi, bilgisayar tasarım taihi, ekonomi, pazarlamai malzeme gibi derslerin yanı sıra görsel iletişim tasarımı, tarih ve teori, teknoloji ve endüstri gibi dersler okutulmaktadır.

Endüstriyel Tasarım Mezunlarının Kariyer İmkanı ve Çalışma Alanları Nerelerdir?
Türkiye'nin kalkınma hamlesi içinde olması endüstriye yönelmesi endüstri ürünleri tasarımcılığı mesleğinin gelişmesinde önemli bir etkendir. Endüstriye yönelik seri üretimde malzeme, biçim, işleme mekanizmaları, renk, doku ve grafik düzenlemelerini görsel bir duyarlılıkla ortaya koyabilen tasarımcılara sürekli ihtiyaç duyulmaktadır.
Endüstri ürünleri tasarımı mesleğindeki kişiler, genellikle tasarımcı olarak, mobilya endüstrisi, otomotiv endüstrisi, cam ve seramik endüstrisi, iç mimarlık, dekorasyon, grafik tasarım ve ambalaj konularında istihdam edilmektedir. Ayrıca endüstri ürünleri tasarımı mezunları kendi özel tasarım bürolarını kuran kişilerde oldukça fazladır. Formasyon eğitimini tamamlayanlar TEKNOLOJİ ve TASARIM öğretmenide olabilirler.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder