Çok Kabaran Kolay Portakallı Kek Tarifi
Yaptığım zaman kim yerse mutlaka tarifini istiyor ve aynı hazır gibi kek diyor. Hatta bazı misafirlerim hazır satılan keklerden çok daha lezzetli diyor ve varsa 2 dilim daha alabilirmiyim diyor. Yapmanızı tavsiye ederim. Kekin bütün püf noktalarını ( ) parantez ile belirttim.
Portakal Kabuklu Çok Kabaran Kek Yapımı
Malzemeler:
4 tane yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağından 2 parmak eksik sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 veya 2 portakal kabuğu rendesi
Kek hamuru kıvamına gelinceye kadar un
Yapılışı:
Yumurtaları şeker ile rengi açılana kadar çırpın.
Daha sonra içine sütü, sıvıyağı ve portakal kabuğu rendesini koyun tekrar biraz karıştırın.
Bir kap içine undan bir parçayı, vanilyayı ve kabartma tozunu koyup kuru olarak karıştırın. (bu işlem kabartma tozu ve vanilyaynın kekinizin her yerine eşit dağılmasını sağlar)
Daha sonra kuru olarak karıştırdığınız malzemeyi kekin sıvı malzemelerine karıştırın.
Koyu ama akışkan bir kıvama gelene kadar un ilave edip karıştırın yada çırpın.
Kek kalıbınızı margarinle yağlayın ( margarinle yağlamak kekinizin piştikten sonra kolay çıkmasını yapışmamasını sağlar)
Daha sonra yağlanan kalıbınıza kekinizi dökün ve 170 derecede önceden ısıtılmış fırında, fırın kapağını açmadan güzelce pişirin.
Kekiniz kabarmış ve üzeri kızarmış gördükten sonra fırının kapağını açıp bir kürdan yardımıyla kekinizin içinin pişip pişmediğini anlamak için kekinize batırın kürdana hamur yapışmazsa kekiniz pişmiş demektir.
pişen portakal kabuklu kekinizi fırından çıkardıktan sonra kalıbıyla birlikte 15-20 dakika üzeri örtülü olarak dinlendirin ve sonra kalıptan keki çıkarın.
Kek kalıbınız yoksa fırın tepsisindede pişirebilirsiniz.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder