2/16/2021

Çok Lezzetli Portakal Reçeli Tarifi Yapımı

  Hiç yorum yok
Çok Lezzetli Portakal Reçeli Tarifi Yapımı
Çok lezzetli tam tadında kıvamında denenmiş tarifi portakal kabuğu reçeli yapılışının doğru verilmiş tarifini en az benim kadar isteyen çoktur. Birçok sitede verilen tarifler birbirini tutmuyor. Ya eksik malzeme veriliyor yada tarifte farklılık yapılıyor. Ama size vereceğimiz tarifi deneyin göreceksiniz mükemmel bir reçel yapmış olacaksınız.
Sözü çok uzatmadan süper lezzette ve mis gibi portakal kokulu reçel tarifini hemen verelim. Ama hemen bir açıklama yapalım fotoğraftaki meyveler sadece estetik görüntü için konmuştur. Tarifimizde yer almıyor.

Nefis Lezzetli Portakal Reçeli Malzemeleri
5 tane orta boy portakal
4 su bardağı toz şeker
1 tane limon
Su

Nefis Lezzetli Portakal Reçelinin Yapılışı
Öncelikle portakalları iyice yıkayın.
Daha sonra portakalları ikiye kesip sıkın ve suyunu sürahiye doldurun. (Çekirdeklerini çöpe atın portakal posalarınıda reçel içinde kullanacağız.)
Sıkılmış portakalların kabuklarını sizin zevkinize uygun şekillerde ince ince doğrayın.
Doğranan portakal kabuklarını tencereye koyup üzerini 1-2 parmak geçecek kadar sıcak su koyup 10 dakika kaynatın ve süzün. Süzdükten sonra suyu dökün.
5 kere kabukları kaynatma işini tekrarlayın.
En son tenreye portakal kabuklarını koyun içine sürahiye aldığınız posalı suyu ilave edin ve şekeri koyup reçeli kaynatmaya başlayın.
Üzerinde biriken köpükleri alıp atın.
Portakal reçeli kaynadıktan sonra yarım saate yakın bir süre kısık ateşte kaynatın içine limon suyunu sıkın 10 dakika kadar daha kaynatıp kavanozlara doldurun.
Kapaklarını hemen kapatmayın reçel soğuduktan sonra kapatırsınız.
Not: Portakal kabuklarını kaynatırken tencerenin kapağını örtmeyin çünki buhar vesilesi ile kabukların kalan acılıkları gidecek.
Hepinize afiyet olsun.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder