9/14/2021

Surelerin 176. Ayetleri Türkçe Meali Açıklaması Oku

  Hiç yorum yok
Surelerin 176. Ayetleri Türkçe Meali Açıklaması Oku
Bakara Suresinin 176. Ayetinin Türkçesi
Zira bu azabın sebebi Allah'ın kitabı gerçekle indirmiş olmasındandır. Kitapta ayrılığa düşenler ise şüphesiz, haktan uzak bir ayrılık içindedirler.

Âl-i İmrân Suresinin 176. Ayetinin Türkçesi
O inkarda yarışanlar seni kederlendirmesin; çünkü onlar asla Allah'a bir zarar veremeyeceklerdir. Allah, onlara ahirette bir pay vermemek istiyor. Onlara büyük bir azap vardır.

Nisâ Suresinin 176. Ayetinin Türkçesi
Senden fetva istiyorlar. De ki: "Allah, babası ve çocuğu olmayan kişinin mirası hakkında size şöyle fetva veriyor: "Eğer çocuğu olmayıp bir kız kardeşi olan bir kimse ölürse, bıraktığının yarısı kız kardeşine kalır. Eğer kız kardeşinin çocuğu yoksa, bu erkek kardeş ona varis olur. Eğer iki kız kardeşi varsa, bıraktığının üçte ikisi bunlara kalır. Eğer erkekli dişili kardeşleri varsa, o zaman erkeğe iki dişi payı kadar düşer" Allah, size şaşırıyorsunuz diye bunları açıklıyor. Allah, herşeyi bilendir.

A’râf Suresinin 176. Ayetinin Türkçesi
Eğer dileseydik Biz onu ayetlerle yükseltirdik, fakat o, yere alçaklığa saplandı ve hevasının ardına düştü. Artık onun hali, o köpeğin haline benzer ki, üzerine varsan dilini sarkıtıp solur, bıraksan yine dilini sarkıtıp solur. İşte böyledir ayetlerimizi inkar eden o kimselerin durumu; kıssayı kendilerine bir naklet, belki biraz düşünürler.

Şu’arâ Suresinin 176. Ayetinin Türkçesi
Eyke halkı da gönderilen peygamberleri yalanladı

Sâffât Suresinin 176. Ayetinin Türkçesi
Ve şimdi onlar. Bizim azabımıza uğramakta acele mi ediyorlar?
Kaynağımız: kuranmeali adresidir.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder