9/14/2021

Surelerin 144. Ayetleri Türkçe Meali Açıklaması Oku

  Hiç yorum yok
Surelerin 144. Ayetleri Türkçe Meali Açıklaması Oku
Bakara Suresi 144. Ayet Meali Türkçe Açıklaması Oku
Gerçekten yüzünün gök yüzünde aranıp durduğunu görüyoruz. Artık gönlünü ferah tut, seni hoşnut olacağın bir kıbleye yönelteceğiz. Haydi yüzünü Mescid-i Haram'a doğru çevir! Siz de ey insanlar, nerede bulunursanız, yüzünüzü o yana doğru çeviriniz. Kendilerine kitap verilmiş olanlar da şüphesiz onun, Rablerinden gelen bir gerçek olduğunu kesinlikle bilirler. Allah, onların yaptıklarından ve yapacaklarından habersiz değildir.

Âl-i İmrân Suresi 144. Ayet Meali Türkçe Açıklaması Oku
Muhammed ancak bir peygamberdir. Ondan önce de nice peygamberler gelip geçti. Şimdi o, ölür veya öldürülürse, siz gerisin geriye mi döneceksiniz? Her kim geri dönecek olursa, kesinlikle Allah'a bir zarar veremeyecektir. Fakat Allah, şükredenleri yakında mükafatlandıracak.

Nisâ Suresi 144. Ayet Meali Türkçe Açıklaması Oku
Ey iman edenler, müminleri bırakıp da kafirleri başınıza geçirmeyin! Kendi aleyhinizde Allah'a açık bir saltanat vermek ister misiniz.

En’âm Suresi 144. Ayet Meali Türkçe Açıklaması Oku
Deveden bir çift sığırdan da. De ki: "İki erkeği mi, iki dişiyi mi, yoksa iki dişinin rahimlerindekini mi haram etti? Yoksa, Allah size bu yasaklamayı emrederken, siz orada mıydınız?" Öyle gerçeği bilmeden insanları yoldan çıkarmak için uydurduğu yalanı Allah'ın üstüne atandan daha zalim kim olabilir? Kesinlikle Allah, zalimleri doğru yola çıkarmaz.

A’râf Suresi 144. Ayet Meali Türkçe Açıklaması Oku
Allah buyurdu ki: "Ey Musa, haberin olsun, Ben, mesajlarımla ve kelamımla seni o insanların üzerine seçtim. Şimdi şu sana verdiğimi al ve şükrünü bilenlerden ol!"

Şu’arâ Suresi 144. Ayet Meali Türkçe Açıklaması Oku
Gelin Allah'tan korkun ve bana itaat edin.

Sâffât Suresi 144. Ayet Meali Türkçe Açıklaması Oku
muhakkak diriltilecekleri güne kadar onun karnında kalırdı.
Kaynağımız: kuranmeali adresidir.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder