12/30/2021

Ankara Eskişehir YHT Yüksek Hızlı Tren Bilet Fiyatları Bilet Bilgileri

  Hiç yorum yok
Ankara Eskişehir YHT Yüksek Hızlı Tren Bilet Fiyatları Bilet Bilgileri
Ankara Eskişehir YHT ekonomi biletleri fiyatları biletin türüne göre değişiyor.
YHT Yüksek Hızlı Tren ile geçenlerde Ankara'dan Eskişehir'e gidiş dönüş olarak yolculuk gerçekleştirdik.
Bizim biletimizi bir başkası aldı. Bilet Ekonomi ve Yemekli olarak 2 türlü satılıyor, biz ekonomiyi tercih ettik çünki yemek yiyecek kadar uzun bir yol değildi.
Yemekli YHT Yüksek Hızlı Tren biletlerinin fiyatını bilmiyorum ama Ekonomi biletlerin gidiş dönüş alındığı taktirde 48 TL olduğunu biliyorum. Yani gidiş 24 Lira'ya dönüşte 24 Lira'ya geliyor. Ama tabi eğer gidiş dönüş alırsanız bu fiyat.
İlk defa yaptığım YHT Yüksek Hızlı Tren ile seyahat hakkındaki düşüncelerimi bir yazayım.
YHT Yüksek Hızlı Trenin içi temiz ve ferah. Ayrıca oldukça sessizde... Ama gel gelelim trende verilen ikramlar ücretli ve fiyatlarıda normalin biraz üzerinde oda trende olduğunuz için çünki başka yerden almak gibi bir tercihiniz yok. Bu beğenmediğim konulardan biriydi. şimdi sırayla diğer beğenmediğim konuya gelelim.
Ankara'dan Eskişehir'e giderken Ankara YHT Yüksek Hızlı Tren garından Sincan'a kadar çok yavaş gidiyor. Ama en azından düz gidiyor. Eskişehir'den Ankara'ya gelirken ise ters geliyorsun. Bunuda beğenmedim çünki benim gibi bazı insanların vertigosu olabilirki bu durum vertigonun azmasına sebep olabilir.
Kondüktör'e Giderken oturum olarak düz gittik şimdi ters geri geri dönüyoruz her zaman böylemi oluyor diye sorduk oda bize "evet hep bu şekilde"dedi.
Ama YHT Yüksek Hızlı Tren2den indiğimizde bazı vagonlarda koltukların bazıları karşılıklı veya sırt sırta konumlandırılmışki buda gidişte ve dönüşte yolculuk durumunuzun düz ilerlediğini gösteriyor. Kondüktör böyle bir bilgi bize vermedi. Trilyonluk tren yapılıyor ama koltuklar gidişe veya dönüşe göre ters yani geri geri yolculuk yapıyorsunuz. Valla Acun'un O Ses Türkiye'deki koltuklar bile döndürülebiliyorken trilyonluk trenlerde böyle sistemin olmaması şaşırttı beni. Hadi O Ses Türkiye'deki gibi döndürülmesin bir makasa gelir tren düz bir şekilde yolculuk yapılabilecek duruma döndürülebilir.
Koltuklara gelince ben hayatımda bu kadar rahatsız koltuk görmedim. Hem çok sert hemde çok rahatsız edici koltuklardı. Dolmuşlarda yani minibüslerdeki koltuklar bile daha rahat.

Benim kendi görüşümden sonra şimdi gelelim bilet bilgilerine.
Alınan bilette seyahat ve ücret bilgileri yer alıyor.
Biletler satın alındığında, aldığınız tren seferi için geçerli oluyor. Bir başka sefere veya başka bir günde kullanılmıyor.
Satın alınan biletler, seyahatiniz bitene kadar saklamak gerekiyor. Çünki bilet kontrolü yapılabiliyor.
Seyahat ederken kimlik belgeniz yanınızda hazır olması gerekiyor.
TCDD Taşımacılık A.Ş. operasyonel nedenlerden dolayı tren, vagon ve yer numaranızı hakkına sahip.
YHT Yüksek Hızlı Tren ile seyahat edecek yolcu yanında 1 el çantası ve orta boy valiz yanına alabiliyor ama bunların dışındaki bagajlar ücrete tabi tutuluyor.
YHT Yüksek Hızlı Tren ile bisiklet ve küçük evcil hayvanlar ayrı taşıma kurallarına tabi oluyor. Bu tür taşımalar tarifesine göre ücretlendiriliyor.
Bilet iadesi veya değiştirmesi bilet tipine göre değişiklik gösteriyor. İade hakkı olan biletlerde iadesinin istenmesi durumunda ilgili trenin hareket gününden önce %10, hareket gününde %20 kesinti yapılıyor veya istenirse bilet bedeli kesintisiz açık bilete çevriliyor.
YHT Yüksek Hızlı Tren bilet iadeleri TCDD Taşımacılık A.Ş. gişelerinden trenin hareketine 15 dk kala diğer bilet satış kanallarından tren hareket saatine 30 dk kala iade yapılabiliyor. Trenin hareket saatinden sonraki bilet iadeleri kabul edilmiyor.
Açık bilet kullanılarak alınan biletlerde, bilet iadsi veya değişiklik yapılmıyor.

YHT Yüksek Hızlı Tren biletlerinde giden yolcunun adı, soyadı, cinsiyetini belirten ilk harf (K) (E) gibi, kalkış yeri, tren numarası, gidilecek tarih, trenin hareket saati, trende yolculuk yapacağınız vagon numarası, biletinizin türü, yolcuk yapacağınız yer numarası yani koltuk numarası, seyahat süresi, bilet fiyatı gibi bilgiler yer alıyor.
YHT Yüksek Hızlı Tren ile ilk kez yolculuk yapacaklar için ufak bir bilgi verelim.
Seyahat edeceğiniz YHT Yüksek Hızlı Trene binmek için treninizin hangi perondan kalkacağına dikkat edin.
Peronu bulduktan sonra trene bineceğiniz kapılarda vagon numaraları olur o numaralardan biletinizde yazılı olan vagonu bulun ve binin.
Trene bindikten sonra oturacağınız koltuğu bulmak için genellikle pence kenarlarına veya altına bakılıyor, YHT Yüksek Hızlı Trende oturacağınız koltuğu bulmak için biletinizde yer alan yer no yazan yerde örneğin 2b numaralı koltuğu bulmak için koridor kısmındaki koltukların yan üst kısmındaki numaralara bakarak koltuk numaranızı bulun.
Son olarak oturacağınız yer pence kenarı olup olmadığını anlamak için trenin pencerelerinin üzerinde oturan adam figürlerini göreceksiniz pencere resimli figür sizin biletinizde 2a veya 2b içeriyorsa pencere kenarı sizin yerinizdir.
Eh artık bu kadar bilgiden sonra size hayırlı yolcuklar dilerim.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder