Makarna Kek Yapımı, Fırında Makarna Kek Tarifi


Çevremizde makarnayı yemekten saymayanların yanı sıra, makarnayı başlı başına bir yemek olarak sayıp ve çokta sevenler için mükemmel bir tarif olacak. Makarnayı yemekten saymayanlarda bu tarifle "makarna istiyorum" diyecek ve yemekten sayacaklar. Her ne kadar adı fırında makarna kek olsada, kek adından dolayı akıllara tatlımsı bir lezzet gelebilir ama tatlı olmayıp şahane bir yemek oluyor. İşte o mükemmel lezzetin tarifi....

Fırında Makarna Kek Tarifi
Bolonez Sos Malzemeleri
1 tane iri boy kurusoğan
4 yemek kaşığı zeytinyağ
1 tane havuç
2 tane kereviz sapı
Yarım kilo kıyma yani (500 gr.)
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
3 iri diş sarımsak
Arzu edilen çeşitte makarna(Fiyonk, Spagetti, Burgu hangi çeşitini seviyorsanız)
5 -6 tane domates
bir parça taze kekik
bir parçada taze biberiye
biraz kimyon
Rendelenmiş kaşar peyniri

Fırında Makarna Kek Yapılışı
Soğanu yemeklik boyutuna yakın ama çokta küçük olmamak kaydıyla doğrayın.
Geniş bir tencereye zeytinyağı koyun,
Doğradığınız soğanları tencereye koyup hafif hafif terletin
Havucu rendeleyin ve kavrulmakta olan soğanların içine koyun.
Kereviz sapını ince ince doğrayın ve tencereye ilave edin (kereviz sapının yapraklarını koymayın)
Bu malzemelerin hepsi yumuşayıncaya kadar ateşte döndürün.
Tenceredeki malzemelere kıymayı ilave edin, kısık ateşte işleme devam edin.
Tenceredeki malzemelere tuzu ve karabiberi ilave edip kıymanın topaklanmasını önleyerek kavurmaya devam edin.
Sarımsakları doğrayın ve kavurmakta olduğunuz malzemeye ilave edin.
Kısık ateşte bu sos pişerken, bir başka tencerede makarnarnayı içine tuz koyduğunuz suda haşlayın.
Makarnalar haşlanırken bolonez sosu için domateslerin yarısını kabuklarını syun püre gibi parçalayın bolonez sosunun içine dökün. kalan domatesleride iri doğrayın onlarıda sosun içine ilave edin.
Taze kekik ve biberiyenin yapraklarını bir kaba temizleyip kıyın ve bolonez sosuna ilave edin.
Bolonez sosuna bir parçda (sevdiğiniz miktarda) kimyonu ilave edin.
Bolonez sosunun bütün lezzetinin birbirine geçmesi için kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak pişirin.
Haşlanan makarnayı süzüp pişmekte olan bolonez sosunun içine koyun.
Makarna ile bolonez sosunu iyice harmanlayın ocaktan alın.
Ortası bacaya benzeyen kek kalıbının içini iyice yağlayın.
kek kalıbına karıştırdığınız makarna ve bolonez sosunun karışmayanlarını kalıba ilk olarak koyun. Peşinede makarnalı bolonez soslu malzemelerin bir kısmını kek kalıbına dökün.
Kek kalıbına döktüğünüz makarnaların üzerine bir kaşık yardımı ile bastırın.
Bastırdıktan sonra üzerine rendelenmiş kaşarıları ilave edin.
Üzerine yine bir kat makarnalı bolonezli sostan dökün.
üzerine yine bir kat daha rendelenmiş kaşar peyniri.
Toplam ikişer kat oluyor. Yani makarna 2 kat, kaşar peyniri 2 kat. Son sıra rendelenmiş kaşar peyniri olacak.
180 derecede ısınmış fırında ortalama 20 dakika pişirin.
Kalıbı fırından çıkarında ters çevirip kendini rahat bırakması açısından birazcık soğuyana kadar bekletin ve kalıbı çıkarın. hepsi bu kadar...



Google+ Sayfamız

Yorum Yazın..!

Disqus Yorumları