Mandalinalı Yer Elması Tarifi


Diyabeti olanlar için nişasta eklenmeyen bir yemek tarifi özelliğini taşımaktadır. Şeker konulmuyor. Bu sebeple şahane bir zeytinyağlı ve sağlıklı bir yemek oluyor.
Günümüzde oldukça artan diyabetten dolayı şeker hastalarının birçok yememesi gereken yemekler meyveler vs. var.
Diyabeti olan birie yemek pişirmekte bir hayli düşündürücü çünkü içindeki malzeme belkide şeker hastalarına uygun olmayabiliyor. Neyse biz sözü kısa tutalık tarifimize geçelim.

Mandalinalı Yer Elması Malzemeleri
1 baş irice kuru soğan
Yarım su bardağı zeytinyağı
2 tane orta boy havuç
500 gr. yani yarım kilo Yer Elması
5 tane mandalina
Yarım limon
Yarım su bardağı su
2 çay kaşığı tuz
1 iri boy Defne yaprağı (küçük boy yapraksa 2 tane)
Çeyrek su bardağı pirinç

Mandalinalı Yer Elması Yapılışı
Yer elmalarının kabuklarını syup limonlu suda diğer malzemeleri hazırlayana kadar bekletin.
Kuru soğanı irice doğrayın, zeytin yağı ile birlikte tencerede kavurmadan terletin.
Havuçları verevine olarak dilimleyin tencereye ilave edin.
Ateşte 1-2 tur döndürün.
Yer elmalarını sudan alıp fazla suyunu süzün ve çok iri olan yer elmlarını ikiye bölün, küçük olanlar olduğu gibi kalacak onları doğramayın. Ve yer elmalarınıda tencereye ilave edin onlarıda 1-2 tur döndürün.
mandalinaları sıkın suyunu tencereye koyun.
yarım limonu sıkıp suyunu tencereye katın.
Yarım su bardağı kadar suyuda tencereye ekleyin. ve tuzuda ilave edin karıştırın.
Defne yaprağınıda tencereye koyun.
pirinci ayıklayıp yıkayın ve tencereye ilave edin.
Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte ortalama yarım saat pişirin. Servis yaparken üzerine bir parça dereotu ile süsleyin.



Google+ Sayfamız

Yorum Yazın..!

Disqus Yorumları