2/16/2021

Gaziantep Usulü Cacıklı Arap Köftesi Tarifi

  Hiç yorum yok
Gaziantep Usulü Cacıklı Arap Köftesi Tarifi
Bütün Türkiye bilirki Antep yani Gaziantep'in yemekleri müthiştir, çok lezzetlidir. Ne kadar yesek Gaziantep yemeklerine kesinlikle doyum olmaz. Hele baklavalarını hiç söylemiyorum çünkü ne desek az kalır.
Ben bugün Antep yöresine ait bir yemek tarifini yazacağım. Denenmiş bir tarif. Cacıklı Arap Köftesi...
Özellikle yaz aylarında akşam yemeklerinin ağırlığı nedeniyle çoğu akşamları daha hafif yemeklerle idare ederiz. Ama cacıklı arap köftesindeki cacık yemeği hafifletireceği için yaz aylarında akşamları rahatlıkla yenebilir. Üstelik içinde bulgur olması yemeğe ayrı bir lezzet ve sağlık katıyor. Şimdi geçelim tarifimize...

Gaziantep Cacıklı Arap Köftesi Malzemeleri
2 su bardağı ince bulgur
200 gram çiğ köftelik kıyma
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı un
tuz ve karabiber

Gaziantep Cacıklı Arap Köftesi İçin Cacık Malzemeleri
1 bağ pazı
500 gram süzme yoğurt
2 diş sarımsak
tuz

Gaziantep Cacıklı Arap Köftesi İçin Sos Malzemeleri
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 diş sarımsak
istenilen miktarda pul biber
tereyağı
zeytinyağı ve sıvı yağ

Gaziantep Cacıklı Arap Köftesi Yapılışı
Soğanı soyup rondodan geçirin.
Soğan,bulgur, az su, kıyma, un, tuz ve karabiberi bir kaba alıp iyice yoğurun.
Küçük, yuvarlak köfteler hazırlayın.
Köfteleri suda haşlayın.
Sarımsakları soyup ezin.
Pazıları temizleyip yıkayın ve ince ince kıyın.
Bir tencereye zeytinyağ ve pazıları ekleyip su eklemeden kendi suyuyla pişirin.
Sıcakken suyunu süzüp yoğurt, sarımsak ve tuz ilave ederek karıştırın.
Ilıkken servis tabağına yayın.
Zeytinyağ-tereyağ-sıvıyağ bir tavaya alıp pulbiberi, biber salçasını, sarımsak hafif kavurup süzdüğünüz köfteleri ekleyip soteleyin. Köfteleri sunum tabağına aldığınız cacığın üzerine alıp sıcak servis yapın

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder