Ekmekten Ekmek Mayası, Ekmekten Ekmek Mayası Nasıl Yapılır Tarifi


Ev yapımı hamur mayası nasıl elde edilir? Ev yapımı hamur mayası yapımı, ev yapımı hamur mayası nasıl yapılır? hamurdan hamur mayası yapılışı...

Tüm hamur işlerinde kullandığınız hamur mayasını evde kendiniz yapabilirsiniz.

Ekmek veya hamur mayası yapmak için ekmeğe ihtiyaç oluyor. Bunun için en ideali bayat ekmeğinizi değerlendirmektir.

Bayat ekmekleri biraz fırında tutun sonra robottan çekin. Köftelik ekmek gibi ince ince olacak.
Bir kaseye ufalanmış ekmelerden 3 yemek kaşığı kadar koyun, nerde kullanmak istiyorsanız yapmak istediğiniz hamur malzemesini üzerine ilave edin. (poğaça, gözleme, vs malzemeleri) koyup hamurunuzu yoğurun ve üzeri kapalı mayasının gelmesi için dinlendirin.

Hamurdan hamur mayası içinde su, un, maya ile yoğurduğunuz hamurrdan bir parça ayırın. Ayırdığınız hamur parçasını yine hamur yapacağınız zaman içine robottan çekip koyarsanız, hamurunuzun mayasını koymuş olur ve mayası aynı çarşıdan aldığınız mayaların etkisini gösterir. Üstelik daha sağlıklı bir şekilde...



Google+ Sayfamız

Yorum Yazın..!

Disqus Yorumları