10/30/2016

Sürekli Devamlı YÂ LÂTİF EL-LÂTİF Okumak Neye Nelere İyi Olur?

  Hiç yorum yok
Sürekli Devamlı YÂ LÂTİF EL-LÂTİF Okumak Neye Nelere İyi Olur?
Devamlı YÂ LÂTİF EL-LÂTİF Okumanın Okumaya Devam Etmenin Hikmeti Faydaları Neler?

Yine her zamanki gibi Allah'ın Yâ Lâtif ismini okumanın faziletlerini yazmadan önce, Yâ Lâtif ismi Türkçe ne anlamda onu yazmak gerekir. Çünkü Türkçe manasını bir sayfada gözden kaçırsanızda sayfayı tekrar açtığınızda dikkatinizi çekebilir. Çünkü Yâ Lâtif isminin manasını öğrenmekte, Yâ Lâtif okumanın faziletlerini öğrenmek kadar önemli olduğunu düşünüyorum.
Allah'ın 99 Emsasından biri olan Arapçası El-Lâtif ismi Türkçede "En ince işlerin bütün inceliklerini bilen; kullarına iyilikler ulaştıran." anlamına gelmektedir.
Şimdi Yâ Lâtif ismini devamlı okumanın ve Yâ Lâtif ismini sürekli okumaya devam etmenin hikmetlerini yazabiliriz.
Uzmanlar Yâ Lâtif okumanın ve okumaya devam etmenin faziletleri şifaları hakkında şöyle diyor;

"Her kim sürekli olarak Yâ Lâtif ismini okursa ve okumaya devam ederse, Yâ Lâtif ismini sürekli zikreden kişi huzura erer."

"Her kim sürekli olarak Yâ Lâtif ismini okursa ve okumaya devam ederse, Yâ Lâtif ismini sürekli zikreden kişi Allah'ın izni ile girdiği bir işte başarıya ulaşır."

"Her kim sürekli olarak Yâ Lâtif ismini çokça zikrederse ve zikretmeye devam ederse, Yâ Lâtif ismini sürekli okuyan kişinin Allah'ın izni ile kötü olan maddi hali düzelir."

"Her kim hasta olan yakını için sürekli olarak Yâ Lâtif ismini çokça okursa ve okumaya devam ederse, Yâ Lâtif ismini sürekli zikreden kişinin hasta yakını Allah'ın izni ile şifaya kavuşur iyileşir."

"Her kim sürekli olarak Yâ Lâtif ismini çokça zikrederse ve Yâ Lâtif zikrine devam ederse, Yâ Lâtif ismini sürekli zikreden kişi Allah'ın izni ile sıkıntılarından refaha ulaşır sıkıntısından kurtulur."

"Her kim sürekli olarak Yâ Lâtif ismini çokça zikrederse ve Yâ Lâtif zikrine devam ederse, Yâ Lâtif ismini sürekli zikreden kişi Allah'ın izni ile girdiği bunalımlardan kurtulur."

Uzmanların notu: Yâ Lâtif esması yine aynı manaya gelen El-Lâtif olarakta zikredilebilir.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder