9/10/2021

Solan Saksı Çiçeklerini Canlandıran Karışım Hazırlama

  Hiç yorum yok
Solan Saksı Çiçeklerini Canlandıran Karışım Hazırlama
Evde Solan Çiçekler Bitkiler İçin Canlandırıcı Kür Yapımı
Saksı çiçekleri ölünce canlanırmı? Ölen saksı çiçeklerini canlandırmanın yolu varmı?
Bir çok kişinin hobilerinden biri çiçeklerdir. Ancak kimi zaman evden biraz uzak kaldığımızda, çiçekleri aşırı güneşe maruz bıraktığımızda, çiçeklerin suyunu fazla verdiğimizde, çiçekleri uzun süre susuz bıraktığımızda, evde keyifle yetiştirdiğimiz emek verdiğimiz çiçeklerin bu saydığımız sebeplerden dolayı veya bir başka sebepler neticesinde çiçeklerimiz solup gitmekteler. Özelliklede "çiçekçiden çiçek aldım eve getirince soldu sebebi ne olabilir" dediklerimiz ve araştırmasını yaptığımız oluyor. Bir çok kişi çeşitli sebeplere bağlı olarak solan saksı çiçeklerini onun kurtulmayacağını düşünerek "çiçek nasıl olsa soldu gidip çöpe atmaktan başka çare yok" deyip hemen uğraşmak yerine çöpe atmaktalar. Şimdi sizlere solmuş saksı çiçekleri canlandırma yöntemini vereceğim. Solan çiçekleri kısa sürede eskisi kadar canlı hale getiren basit bir karışım tarifi paylaşacağım. Çiçek canlandıran karışım nasıl hazırlanıyor, çiçek canlandıran karışım evde nasıl yapılıyor, çiçek canlandıran karışım malzemeleri neler bilgisini yazacağım. Bu çiçek canlandıran karışım kesin olarak işe yarıyor.

Çiçek Canlandıran Karışım Malzemeleri
1 adet muz kabuğu
2 avuç kadar mineral
5-6 yumurta kabuğu

Çiçek Canlandıran Karışım Hazırlanışı ve Uygulaması
Hemen hemen bütün evde mutfak robotu veya rondosu vardır. Malzemeleri bu mutfak aracıyla hazırlayacağız.
Rondo veya mutfak robotunun içine muz kabuğunu koyun.
Üzerine minerali ekleyin.
En son yumurta kabuklarını koyun.(Haşlanmış yumurta kabuklarını değerlendirebilirsiniz)
Ve hepsini krem kıvamında karıştırın.
Cıvık hamur gibi yani bir başka benzetme yapacak olursak boza kıvamındaki karışımdan, solan çiçeklerin topraklarının üstüne kaşık kaşık her yerine dökün.
Bu karışımla solan çiçeklerinizin dirildiğini canlandığını hatta çiçek bile açtığını göreceksiniz. Solan çiçeklerinizin canlanmaya başladığını görene kadar ara ara bu karışımı çiçeklerinize uygulayın.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder