2/16/2021

Kabak Böreği Tarifi Kolay Pratik Börek Tarifleri

  Hiç yorum yok
Kabak Böreği Tarifi Kolay Pratik Börek Tarifleri
Çok Kolay Basit Kabak Böreği Tarifi

Kabak böreği nasıl pişer derseniz veya adını daha yeni duymuş olanlarda vardır veya kabak böreğinin ilk defa böyle tarifiyle karşılaşanlarda vardır. Ben yaptım yani denedim anlayacağınız denenmiş ve yüzde 100 lezzetli, %100 basit, %100 kolay, %100 doyurucu, %100 tokluk hissi veren üstelik her evde bulunan malzemelerle yapılan bir börek. Kısa açıklamamızı yaptıktan sonra şimdi gelelim kabak böreğinin malzemelerine. Ben ankastre fırınların tepsilerine göre vereceğim tarifi eğer sizin tepsiler küçükse bu ölçüleri yarı yarıya düşürerek kullanabilirsiniz.

Kabak Böreği Malzemeleri
7 tane kabak
çeyrek demet dere otu
7 tane yumurta
4 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı sıvı yağ
3 baş kuru soğan
tuz
pul biber
(bu tarifi kendiniz zenginleştirebilirsiniz peynir, kıyma veya hazır satılan garnitür gibi)

Kabak Böreği Yapılışı
Kabakların saplarını kesip yıkayın ve harç karacağınız kaba rendeleyin
Kuru soğanlarıda ya rendeleyin, ya rondoda çekin veya mutfak robotu gibi ev aletleriyle ince ince kıyıp rendelediğiniz kabakların içine atın
daha sonra harcınızın içine sırasıyla yumurtaları kırın, sıvı yağı koyun, pul biberi koyun, tuzu koyun, dere otlarını ayıtlayıp yıkayın ve doğradıktan sonra onlarıda harca katın bunları iyice karıştırın.
Hazırladığınız harcınıza en son un ve kabartma tozunu ikisini birlikte eleyerek ilave edin.
un ve kabartma tozunuda ilave ettikten sonra harcınızı yine karıştırın margarinle yağlanmış tepsiye dökün.
170 veya 175 derece ısısındaki fırında kek pişirir gibi altı üstü kızarıncaya kadar pişirin. Kabak böreği piştikten sonra yukarıdaki resimde göründüğü gibi olacak.

Not: Ben kabak böreğini bu malzemelerle yaptım ama siz içine yukarıdada yazdığım gibi kıyma, peynir, veya garnitür katabilirsiniz.
Un ve kabartma tozunu birlikte elememizin sebebi, un ve kabartma tozu birlikte çok daha iyi harmanlanıyor bundan dolayıda daha güzel kabarıyor.
Tepsinin margarinle yağlanmasının sebebide, tepsiden lekeler ıslatma yöntemiyle daha çabuk çıkıyor. Ben yağlı kağıtla denemedim ama denemek isterseniz siz yağlı kağıtta altına serebilirsiniz.
Anlatımım uzun işmiş gibi gelebilir ama yapmaya başlayınca aslında çok kolay, çok pratik, çok basit olduğunu göreceksiniz. Son bir notumda fırından çıkan kabak böreğiniz yumuşak olabilir bu yüzden kabak böreğinizi dinlendirmeniz gerekiyor ki içini çeksin. AFİYET OLSUN.
Lütfen deneyenler, kabak böreğini yapmak isteyenlere tavsiye açısından yorumlarını  yapsınlar.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder