12/22/2021

Madam Koko Kim Madam Coco Kimdir?

  6 yorum
Madam Koko Kim Madam Coco Kimdir?
Madam Coco Hakkında Bilgi

Türkiye'de son yıllarda bir Madam Coco furyası aldı gitti. İşin doğrusu Madam Coco mağazasından bende biraz alışveriş yaptım. Fiyatları çok uygun olanlarda var, ğahalı olanlarda var. Ama birşey dikkatimi çekti. Neden her ürünün üzerinde Madam Coco'nun resmi var? Kimdir bu Madam Coco? diye aklıma gelmedi değil hani...
daha sonra Madam Coco'nun eskiden Türk askerini giydiren tasarımcı bir bayan olduğunu duydum. Ve bende merak edip internette araştırma yaptım.
Türk askerini giydiren modacı tasarımcı bayan Coco Chanel isimli tasarımcıymış. Yani Türk askerini giydiren kişi Madam Coco değil Coco Chanel olduğu ortaya çıktı.
Ama Madam Coco hakkındaki merakım gitmemişti. Madam Coco'nun internet adresine girdim hakkımda bölümünü okudum fakat Madam Coco kimdir? Madam Coco nasıl kuruldu? Madam Coco'yu kim kurdu? Madam Coco'nun kurucusu kim? Madam Koko Nereli? Madam Koko yaşıyormu? Madam Koko öldümü? Madam Koko kaç yaşında? Madam Koko burcu ne? Madam Koko nerde doğlu? Madam Kokonun doğum tarihi ne? en ufak bilgi yok.
Günümüzde büyük firmadan tutunda en küçüğüne kadar hakkımızda bölümünde mutlaka en azından firma kurucusunun adı yazar. Ama Madam Coco'nun kurucusu kim hiçbir şekilde bilgi yok.
Çok enteresan değilmi? Hakkında bilgi edinemediğim bir firmadan bundan sonra alışveriş yapmayacağım kesin...

6 yorum :

  1. Bende mademe coco hakkın da bilgi almak istiyorum fakat hiç biyerde bulamadım çok garip 😕

    YanıtlaSil
  2. İlhan Tanacı eski english home un sahibi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ürünlerinin birçoğunda melek figürü var neden merak ettim.firma hakkında net bilgi yok ilhan Tanacı ise yazabilirlerdi.ürünler kaliteli fakat insanlar nerden alışveriş yaptığını merak ediyor

      Sil
  3. İlhan Tanacı English Home u sattı ve Madame Coco'yu kurdu.

    YanıtlaSil
  4. Denizli dokumalari arkadaslar fransa urunu feln degil

    YanıtlaSil