5/14/2014

Somada Göçük, Soma Madende Göçük, Somdada Göçük Altında Kalan İşçiler

  1 yorum
Somada Göçük, Soma Madende Göçük
Manisa Soma'da Yaşanan Göçük, Göçük Altından Kurtarılan Yaralılar İşçiler

Somada yerin 2 km altında kalan işçileri kurtarmak için ekipler oluştu ve işçileri kurtarma çalışmaları başlatıldı. Şu ana kadar kurtarılan işçilerin isimleri şöyle;
Ahmet İnanç, Süleyman İnce, Vedat Kılıç, Onur Ergün, Halil İbrahim Adak, Osman Yıldırım, Yusuf Emre Uğur, Eset Çevik, Mehmet Ali Dinçer, Zeki Özdemir, Fazlı Barış, Serdar Güney, İnan Akbulut, Tolga Söğüt, Şakir Yakut, Recep Karabulut, Veysi Yardımcı, Cengiz Yıldırım.
Soma'daki madende meydana gelen korkunç facia, tam işçilerin vardiya değişimi sırasında olması sebebiyle can kaybının yüksek olacağı tahmin ediliyor.
Manisa Akhisar Devlet Hastanesi Mustafa Kirazoğlu Sağlık Kompleksine getirilen 23 işçinin isimleri şunlar;
Murat Bilgin, Ferhat Genç, Serdar Fenercioğlu, Veli Anaç, Barış Değirmenci, Faruk Onur, Sadettin Güngör, Servet Keskin, Salih Erkan, Hasan Kuzu, Muzaffer Kemiksiz, Engin Altınöz, Musa Taşdelen, Selami Cingirt, Semih Delibaş, Ramazan Avcı, Ali Güneş, Ahmet Akgün, Nedim Eren, Hasbi Demir, Mustafa Özkal, Ercan Çiçekli, Serkan Şengül.
Yer altındaki maden işçilerinde gaz maskelerinin olduğu ama bu maskeler ile ne kadar süre dayabilecekleri bilinmiyor. Şu ana kadar 201 kişinin hayatını kaybettiği söyleniyor. Ölü sayısının artacağı tahmin ediliyor ve Soma'daki göçük altında 15 yaşında bir işçininde kaldığı söyleniyor. Tüm Türkiye Göçük altında kalan işçilerin sağ salim kurtarılması için dua ediyor.
Türkiye Futbol Federasyonu, Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray ve Liverpool; Somada göçük altında can verenlerin yakınlarına başsağlığı dilediler.

Akıllara ister istemez bir soru geliyor? Devlet çocuk işçi çalıştırılmaması için yasa çıkarmadımı? eğer söylenen doğruysa yani göçük altında kalan işçilerden biri 15 yaşındaysa bu yasak değilmi? Böylesine zor ve ağır koşullarda çalışan bu işçilerin maaşları çok düşük değilmi? Bu işçiler zor ve tehlikeli ortamda çalışıyor bunların denetimi yokmu? İş güvenliği birimleri yokmu? İş güvenliği birimleri varsa bu kadar kişi öldü peki bu iş güvenliği birimi ne yapıyordu? Yeterli güvenlik önlemi alınmadımı? Gaz maskeleri neden yarım saat dayanabiliyor, bu maskelerin daha üzün süreli olanı yokmu?Somada yaşanan facida ölü sayısı 206 ya çıkarken, 3 gün milli yas ilan edildi.
Soma'da Göçük Altında can veren işçilere Allah'tan Rahmet ve kederli Ailelerine Başsağlığı Diliyoruz.
Yaralı olarak kurtarılan işçilerimizede acil şifalar diliyoruz
Soma faciası ile ilgili videoyu paylaşıyoruz. video kaynağımız sondakika
Somada Göçük, Soma Madende Göçük, Somdada Göçük Altında Kalan İşçiler konulu video teknik sorunlardan dolayı sayfamızdan kaldırılmıştır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.

1 yorum :