Nevşehir Yalancı İşkembe Çorbası Tarifi, Nevşehir Geleneksel Yalancı İşkembe Çorbası Nasıl Yapılır?

Yalancı İşkembe Çorbası
Nevşehir Yalancı İşkembe Çorbası Yapılışı

Anadolu mutfağından Nevşehir iline ait yöresel yemeklerden Yalancı İşkembe Çorbası yapılışının anlatımı tarifi aşağıda verilmiştir.

Nevşehir Yalancı İşkembe Çorbası Malzemeleri:
2 haşlanmış tavuk budu
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
4-5 su bardağı tavuk suyu
Sosu için 1 yumurta sarısı
2-3 diş ezilmiş sarımsak
2-3 yemek kaşığı sirke
Tuz
Karabiber
Kırmızı biberli sos için
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Nevşehir Yalancı İşkembe Çorbası Yapılışı:
Haşladığınız tavuk etlerini didikleyin. Tencereye tere yağını ilave edin ve ardından unu da ekleyip kısık ateşte kavurun. Üzerine yavaş yavaş dört su bardağı tavuk suyunu ekleyin. Çorbanın kıvamı koyulaşırsa su ilave edebilirsiniz.  Çorba kaynadıktan sonra tavuk etlerini ilave edip pişirmeye devam edin.  Sos için gerekli malzemeleri bir kasede iyice karıştırın. Üzerine kaynayan çorbadan 1 kepçeyi azar azar ilave edip karıştırın. Çorbaya hazırladığınız terbiyeyi yavaş yavaş ilave edin. 1-2 taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan indirin.  Ayrı bir tavada tereyağını eritin. Üzerine kırmızı toz biber ekleyip hafif kızdırdıktan sonra ocaktan indirin. Servis yapmadan önce çorbanın üzerine gezdirin. Çorbanızı sıcak sıcak servis yapabilirsiniz.
Nevşehir Yalancı İşkembe Çorbası Tarifi, Nevşehir Geleneksel Yalancı İşkembe Çorbası Nasıl Yapılır? Nevşehir Yalancı İşkembe Çorbası Tarifi, Nevşehir Geleneksel Yalancı İşkembe Çorbası Nasıl Yapılır? Reviewed by bizim zaman on 5/28/2014 04:54:00 ÖÖ Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.