5/28/2014

Nevşehir Dövme Pilavı Tarifi, Nevşehir Geleneksel Dövme Pilavı Nasıl Yapılır?

  Hiç yorum yok
Nevşehir Dövme Pilavı Tarifi
Nevşehir Dövme Pilavı Yapılışı

Anadolu mutfağından Nevşehir iline ait yöresel yemeklerden Dövme Pilavı yapılışının anlatımı tarifi aşağıda verilmiştir.

Nevşehir Dövme Pilavı Malzemeleri:
2 su bardağı aşurelik buğday
1 adet kuru soğan
1 çay bardağı sıvıyağ
6 su bardağı tavuk suyu
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
1 dolu çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı karabiber

Nevşehir Dövme Pilavı Yapılışı:
Buğday akşamdan ıslatılır. Ertesi gün ince kıyılmış kıyılmış soğan sıvıyağda kavrulur. Üzerine tavuk suyu, tuz ve suyu süzülmüş buğday konur. Buğday suyu çekene kadar pişirilir. Ateşten almadan hemen önce yakılmış tereyağlı karabiber eklenir ve karıştırılır. Yarım saat dinlendirildikten sonra servise sunulabilir.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder