Nevşehir Testi Kebabı Tarifi, Nevşehir Testi Kebabı Nasıl Yapılır?


Nevşehir Usulü Testi Kebabı Yapılışı

Anadolu mutfağından Nevşehir ilinde yapılan yemeklerden Testi Kebabı yapılışının anlatımı tarifi aşağıda verilmiştir.

Nevşehir Testi Kebabı Malzemeleri:
1 adet testi (çömlek de kullanılabilir.)
Kuşbaşı doğranmış et (arzuya göre dana ve koyun eti olabilir)
Domates
Sarımsak
Sivri biber
Sıvı yağ
Tuz, karabiber, kimyon.

Nevşehir Testi Kebabı Yapılışı:
Öncelikle testiye sıvı yağla et birlikte konur. Testi önceden hazır edilmiş köz halinde bulunan ateşin ortasına gömülerek, etin pişmesi sağlanır. Etin suyu çekilip kavrulmaya başladığında, domates, sarımsak, sivri biber, tuz ve karabiber eklenerek, tam bir karışım hali alır. Ardından testinin ağzı bir bez konduktan sonra, orta kıvam hazırlanmış hamurla sıvanır. Hamurun ortasında küçük bir delik açılır. Bu haliyle köz ateşe gömülür. Yaklaşık iki saat ateşte bekletilir. Bu zaman içerisinde dengeli pişmesini sağlamak için ara sıra testi silkelenir. Testinin üzerindeki hamurun pişmesinden, içinde bulunan malzemenin de piştiği anlaşılır. Daha sonra testi ateşten alınarak, 20 dakika dinlendirilir. Servis yapmak için testinin ağzında sıvalı olan hamur çıkartılır, üzerine kimyon, karabiber gibi baharatlar serpilerek, servise hazır hale getirilir. Geleneksel uygulamalarda olmamakla birlikte, turistik restoranlarda testinin ağzı şov amaçlı olarak satırla kırılarak, yemek, testinin içinden servis edilir.



Google+ Sayfamız

Yorum Yazın..!

Disqus Yorumları