Nevşehir Kesme Çorbası Tarifi, Nevşehir Kesme Çorbası Nasıl Yapılır?

Kesme Çorbası
Nevşehir Usulü Kesme Çorbası Yapılışı

Anadolu mutfağından Nevşehir ilinde yapılan yemeklerden Kesme Çorbası yapılışının anlatımı tarifi aşağıda verilmiştir.

Nevşehir Kesme Çorbası Malzemeleri:
250gram yeşil mercimek
1 kaştk salça
kırmızı biber
tuz
2 baş soğan
yufkalık hamur

Nevşehir Kesme Çorbası Yapılışı:
Ayıklanan yeşil mercimek tencere içerisinde suyla kaynatılır.Ayrı bir yerde çorbanın hamuru açılır. Hamur bir yufkalık kaçar imalıdır. Un bir miktar su ile yoğurulur. Kulak memesi yumuşaklığında oluncaya kadar yoğurulmalıdır. Sonra orta kalınlıkta açılır. Fazla ince olmamalıdır. Açıldıktan sonra üç parmak kalınlığında şeritler halinde boydan boya kesilir. Bu parçalar üst üste koyularak erişte bile yeniden kesilir. Birbirinden ayrılması için unlanır ve kaynamakta olan mercimeklerin içerisine atılır. Ayrı bir yerde küçük küçük doğranmış soğan, salça ve kırmızı biber, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurulur. Kaynayan mercimeğin içine boşaltılır. On dakika daha pişiridikten sonra ateşten indirilir. İsteğe bağlı olarak üzerine dereotu, maydanoz, ya da nane konulabilir.

Nevşehir Kesme Çorbası Tarifi, Nevşehir Kesme Çorbası Nasıl Yapılır? Nevşehir Kesme Çorbası Tarifi, Nevşehir Kesme Çorbası Nasıl Yapılır? Reviewed by bizim zaman on 5/28/2014 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Yorumlarınızla Bize Destek Olabilirsiniz

Blogger tarafından desteklenmektedir.