10/06/2021

e-devlet Şifresi Nereden Alınır? E-devlet Şifresi Nasıl Alınır?

  Hiç yorum yok
e-devlet Şifresi Nereden Alınır
e-devlet Şifresini Nereden ve Nasıl Alabiliriz?

Günümüzde birçok işlemin internet üzerinden elektronik hizmetlerden yararlanmak durumuzdayız.
Şubelere veya kurumlara şahsen gitmeden oturduğumuz yerden elektronik hizmetlerin hemen hemen tamamını e-devlet şifresi ile yapabiliyoruz.
Bu hizmet kişiye hem vakit kazandırıyor, hemde gereken yerlere gidip işlerinizi halledebilmek için işyerinizden zorla izin almak zorundada kalmıyorsunuz.

E-Devlet şifresi nedir?
E-Devlet şifresi elektronik ortamda e-hizmet'ten devlet tarafından yararlanabileceğiniz kişiye özel şifredir.

E-Devlet şifresi nereden alınır?
E-Devlet şifresini herhangi bir PTT'ye kimliğinizle birlikte gidip, görevli memura E-Devlet şifresi almak istediğinizi söylüyorsunuz. Görevli memur kimliğinizdeki bilgilerle size E-Devlet şifresi veriyor.

E-Devlet Şifresi Almak Paralımı?
E-Devlet Şifresi ilk aldığınız zaman çok cüzi bir para ödersiniz (1 TL.) gibi.
Ancak e-devlet şifrenizi unutur veya kaybederseniz ikinci kez e-devlet şifresi almak istediğinizde 10 TL. kadar para ödeyerek alabilirsiniz

E-Devlet Şifresi Ne Kadar Güvenli?
E-Devlet şifresini ilk aldığınızda size geçici bir şifre verilir. Bu şifreyi www.turkiye.gov.tr adresine giriş yaparak, kendi hatırlayabileceğiniz ve unutmayacağınız yeni bir şifre ile değiştimelisiniz. Öncelikle bu işlemi yaptıktan sonra yeni alacağınız e-devlet şifrenizi hiç bir kimseye söylememniz gerekiyor. Siz e-devlet şifrenizi kimseye söylemedikten sonra güvenle kullanabiliyorsunuz. Sonuçta adı e-devlet şifresi...

E-Devlet Şifresi İle Nelerden Yararlanabilirim?
Birçok resmi ve özel kurum veya kuruluşların sağladığı hizmetlerden yararlanmak mümkün.
Bunlara örnek vermek gerekirse;  Adalet Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Başbakanlık, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Devlet Personel Başkanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Doğal Afet Sigortaları Kurumu, Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Şube, Emniyet Genel Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik (TDP), Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tüketici İşlemleri, İçişleri Bakanlığı Bilgi Edinme İşlemleri, İçişleri Bakanlığı Başvuru Takipleri, İçişleri Bakanlığı Randevu Hizmetleri, İçişleri Bakanlığı İnsan Hakları İhlal Bildirimi, İŞKUR, Kalkınma Bakanlığı , Kamu İhale Kurumu, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Kıyı Emniyeti Telsiz Ruhsat İşlemleri, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Kıyı Emniyeti Seyir Planı1(SP1), Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Kıyı Emniyeti INMARSAT Abonelik İşlemleri, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Kıyı Emniyeti Sınav İşlemleri , Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Kıyı Emniyeti Borç Sorgulama, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Kıyı Emniyeti Donatan Acente, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Kıyı Emniyeti Yerleşim Planı, KOSGEB, Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü, Maliye Bakanlığı, Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş., Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı, Milli Kütüphane Başkanlığı, Millî Savunma Bakanlığı ASAL Hizmetleri , Personel Seferberlik Hizmetleri,Lojistik Seferberlik Hizmetleri,MSB Bilgi Edinme Hakkı Hizmetleri, Millî Savunma Bakanlığı Diğer Kurumsal Hizmetler, Nüfus Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, PTT, Sağlık Bakanlığı, Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Sosyal Güvenlik Kurumu Diger Hizmetler, Sosyal Güvenlik Kurumu 4A Hizmetleri, Sosyal Güvenlik Kurumu 4B Hizmetleri, Sosyal Güvenlik Kurumu 4C Hizmetleri, Sosyal Güvenlik Kurumu Ortak (4A/4B/4C) Hizmetler, Takasbank İstanbul Takas ve Saklama Bankası A.Ş., Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, TBMM Başkanlığı, T.C. Merkez Bankası, Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı (TÜİK), Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Mesleki Yeterlilik İşlemleri(SRC/ODY/ÜDY)
Denetim İşlemleri, Araç Muayene İşlemleri, Yetki Belgesi İşlemleri, Firma İşlemleri, TÜVTURK , Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sınır İşlemleri, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı UDH Bakanlığı Bilgi Edinme Hakkı Hizmetleri, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Denizcilik Hizmetleri, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı.
Bu yazılmış olan ve daha pek çok kurum ve kuruluşların E-Hizmetlerinden E-Devlet şifresi ile yararlanılır.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder