9/12/2021

Veterinerlik Mezunu Resmi Özel İş İmkanları Nedir?

  Hiç yorum yok
Veterinerlik Mezunlarının çalıştığı kurumlar
Veterinerlik Meslek Bilgisi, Veterinerlik Mezunu Nerelerde Çalışır? Nerelerde İş Bulabilir?

Veterinerlik bölümü puan türü MF-3 tür.

Veterinerlik Bölümünü Tercih Edenlerde Olması Gereken Özellikler Nelerdir?
İnceleme ve araştırma merakı olan, iyi gözlem yapabilen, fen bilimlerine özellikle biyoloji ile kimyaya ilgi duyan, hayvanlarla ilgilenmekten hoşlanan, çabuk ve doğru karar verebilen, sabırlı, dikkatli, düzenli, görme ve işitme duyuları ile el ve ayakları sağlam, sorumluluk sahibi kişiler olmaları gerekmektedir.

Veterinerlik Bölümünde Okutulan Dersler Nelerdir?
Anatomi, histoloji ve embriyoloji, fizyoloji, cerrahi, farmakoloji, parazitoloji, bakteriyoloji, hayvan besleme, hayvan yetiştiriciliği, hayvan ırkları, hayvanların suni ve tabii metodlarla çoğaltılması, dahiliye gibi dersler görülür.

Veterinerlik Mezunlarının Resmi ve Özel Çalışma İşe Girme Alanları, İmkanları Meslekte İlerleme
Eğitmini başarıyla tamamlayanlara VETERİNER HEKİM lisans diploması ve ünvanı verilir. Hayvan sağlığı ve gıda kontrol hizmetlerinde; ilaç firmaları, özel sektör çiftlikleri ve hayvansal üretime dayalı gıda sanayinde, halk sağlığı ve çevre sağlığıyla ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşlarında sağlık kontrol, Kalite kontrol, üretme, işletme ve yönetim alanlarında çalışabilmektedirler. Gıda tarım ve hayvancılık bakanlığı, orman ve su işleri bakanlığı, sağlık bakanlığı ve bu bakanlıklara bağlı kuruluşlarda, belediyelerde, Türkiye jokey kulübüne bağlı hayvan hastanelerinde, özel sektörün işlettiği et, süt kombinasyonlarında rahatlıkla iş bulabilirler. Ayrıca bulundukları bölgenin veteriner hekimler odasına kayıt olmak şartı ile kendi kliniklerini açabilirler.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder