9/12/2021

-Pilotlar Ne Kadar Maaş Alıyor? Pilotlar Aylık Ne Kadar Ücret Alıyor?

  Hiç yorum yok
Pilotların maaşı ne kadar
-Pilotların Maaşı Ne Kadar? Pilot Maaşları Ne Kadar?

Türkiye'de pilotlar 2013 yılını baz alarak, aldıkları aylık maaş tutarları oldukça yüklü bir rakam. Çocuklukta her 3 çocuktan birinin söylediği şey "ben büyüyünce pilot olacam" dır. Fakat Türkiye'de pilot sıkıntısı çekildiğide bir gerçektir. Pilotluk eğitimi veren üniversitelere artık son bir kaç yılda kız ve erkek öğrencilerin ilgi gösterdikleride edindiğimiz kaynaklar arasında yer alıyor.
Gelelim asıl konuya yani pilot maaşlarına. 2013 Yılı itibariyle Türkiye'de pilotlar aylık 20.000 ile 25.000 TL. arasında değişen ve oldukça dolgun bir maaş almaktalar. Pilot maaşlarınında yüksek oluşu sebebiyle bu mesleği tercih edenlerde küçümsenmeyecek kadar fazla. Ancak pilotluk eğitmi almak için oldukça fazla bir miktarda kurs ücretide var. Özellikle pilot olmak isteyipte kurs ücreti sebebiyle bu meslekten vazgeçmek durumunda olanlarda bulunmakta.
Uçuş okullarındaki kurs eğitim ücreti 55.000 Euro. Uçuş okulları ile anlaşmalı bankalar bu kursların ücretlerini öğrencilerin adına ödüyor. Öğrenci daha sonra pilot olduğunda ise aylık taksitler halinde kurs parasını bankaya geri ödüyor. Bu çok güzel bir uygulama. Özelliklede üniversiteden mezun olmuş, yada okuduğu bölümünün mesleğini yapmak istemeyen, veya üniversiteyi bitirmiş fakat işsiz kalmış herkes yararlanabiliyor. Pilot olmak için uçuş okulunun eğitim süresi ise 1 buçuk sene. Uçuş okulundan mezun olanlar, pilot sıkıntısı çekilen ülkemizde işe girme olanağı yüksek bir meslek olmaktadır. Hemde parasıda bol..:)))

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder