9/12/2021

İlahiyat Mezunu Resmi İş İmkanı İlahiyat Mezunu Özel Sektör İş Alanı

  Hiç yorum yok
İlahiyat Mezunlarının çalıştığı kurumlar
İlahiyat Meslek Bilgisi İlahiyat Mezunu Nerelerde Çalışır?

İlahiyat bölümü puan türü YGS-4 tür.

İlahiyat Bölümünü Tercih Edenlerde Olması Gereken Özellikler Nelerdir?
Üst düzey genel yeteneğe sahip, okuduğunu anlama ve düşüncelerini sözlü yazılı iafde edebilme kabiliyeti olan, başkalarını etkileyebilen, ikna kabiliyeti yüksek, düzgün konuşmaya sahip, başkalarının duygu ve düşüncelerine duyarlı, yeniliklere açık, geniş görüşlü, insanlara yardım etmeyi seven, hoşgörülü kişiler olmaları gerekmektedir.

İlahiyat Bölümünde Okutulan Dersler Nelerdir?
Arapça, Kur-An'ın ana konuları, psikolojiye giriş, tezhip, Türk din musîkisine giriş, sosyal bilimler metodolojisi, İslâm kurumları tarihi, mukayeseli halk inançları, Kur-An semantiği, farsça, hadis tenkidi, çağdaş İslâm düşünürleri, günümüz tasavvuf akımları ve günümüz felsefi akımlar gibi dersler görülür.

İlahiyat Mezunlarının Çalışma Alanları, İmkanları Meslekte İlerleme
İlâhiyatçılar, müftü, vaiz olarak çalışabildikleri gibi, ayrıca, diyanet işleri başkanlığında araştırmacı olarakta çalışabilirler. Diyanet işleri başkanlığının açtığı vaizlik sınavına katılarak kazandıkları taktirde, stajer vaiz olarak atamaları yapılır. En az 1 sene, en fazla 2 sene stajyer vaiz olarak çalışırlar. Bu zaman içinde başkanlıkça belirlenen süre boyunca hizmetiçi eğitim kursuna alınırlar. Kursu başarıyla bitirenler il müftülüklerinde stajyer vaiz olarak çalışırlar. Stajyer vaiz olarak müftülüklerde en 6 ay çalıştıktan sonra, minimum 2 ay süreyle bir ilçe müftüsü gözetiminde görev yaparlar. Vaizlikle stajyerliği kalkan, müftülük için yeterli bulunan ve başkanlıkça yapılan müftülük sınavını kazananlar ilçe müftüsü olurlar. Öğretmenlik sertifikası alarak ortaöğretim kurumlarında din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği ve imam hatip lisesi meslek dersi öğretmenliği yapabilirler.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder