9/12/2021

Tıp Mezunu Resmi Özel İş İmkanları Nedir?

  Hiç yorum yok
Tıp Mezunlarının çalıştığı kurumlar
Tıp Meslek Bilgisi, Tıp Mezunu Nerelerde Çalışır? Nerelerde İş Bulabilir?

Tıp bölümü puan türü MF-3 tür.

Tıp Bölümünü Tercih Edenlerde Olması Gereken Özellikler Nelerdir?
Doktor olmak isteyenlerin çok üstün akademik yeteneğe, kuvvetli dikkat ve hafızaya, Operatör olmak isteyenlerin ayrıca el ve parmak becerisine sahip olmaları gerekir. Tıp uzun ve yorucu bir eğitimdir. Bu nedenle kişinin bilime, özellikle biyoloji, fizik, kimya, anatomi, fizyoloji konularına son derece ilgili, sabırlı, azimli, meslektaşları ve hastalarla iyi iletişim kuracağı için hoşgörülü, insan sevgisi ve insanlara yardım isteği güçlü kişiler olmaları gerekir. Tıp alanı eğitimi uzun ve masraflı eğitim olmasından dolayı bu bölümü tercih edecek öğrencilerin bunuda göz önünde bulundurmaları gerekir.

Tıp Bölümünde Okutulan Dersler Nelerdir?
Tıp bölümünün eğitim süresi 6 yıldır. Bu fakültelerde eğitim Tıp Doktorluğu ve temel tıp bilimlerinde lisans eğitimi olmak üzere 2 düzeyde yapılır. Tıp doktorluğu düzeyi 3 kademeden oluşur.
1- Temel tıp bilimleri önlisans kademesi, eğitimin ilk 2 yılını kapsar. Biyoloji, fizik, kimya, anatomi, fizyoloji, mikrobiyoloji gibi temel tıp dersleri görürler.
2- Klinik bilimleri yüksek lisans kademesi, eğitimin 3. 4. ve 5. sınıflarını kapsar. Bazı temel tıp dersleri ile klinik, poliklinik gibi uygulama alanları ve gerekli laboratuvar çalışmalaını içerir. 4 ve 5. sınıflarda hastane içinde ve hasta başı eğitimleri klinik stajları yaıpılır.
3- Eğitimin 6. yılı Aile hekimliği kademesidir. Klinik ve poliklinik uygulamalarını içerir. 6. sınıftaki tıp öğrencisine İNTERN  adı verilir. İnternler eğitim hastanesinde bir hekim gibi çalışarak iş başında eğitim görürler.

Tıp Mezunlarının Resmi ve Özel Çalışma İşe Girme Alanları, İmkanları Meslekte İlerleme
6 yıllık tıp eğitimi gördükten sonra PRATİSYEN HEKİM olup, reçete yazma ve hastanelerde çalışma iznine sahip olurlar. Belirli bir alanda uzmanlaşmak isteyenler, yılda 2 kere Nisan ve Eylül aylarında yapılan Tıpta Uzmanlık Sınavı yani TUS sınavına girerler. Bu sınavı başaran hekimler branşlarına göre 4 ila 6 yıl arasında ihtisas eğitimi görerek UZMAN HEKİM olurlar. Devlet hastanelerinde, askeri hastanelerinde ve özel hastanelerde iş bulabildikleri gibi kendi muayenahanelerinide açabilirler.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder