9/12/2021

Televizyon Haberciliği ve Programcılığı Mezunu Resmi Özel İş İmkanları Nedir?

  Hiç yorum yok
Televizyon Haberciliği ve Programcılığı Mezunlarının çalıştığı kurumlar
Televizyon Haberciliği ve Programcılığı Meslek Bilgisi, Televizyon Haberciliği ve Programcılığı Mezunu Nerelerde Çalışır? Nerelerde İş Bulabilir?

Televizyon Haberciliği ve Programcılığı bölümü puan türü TS-1 dir.

Televizyon Haberciliği ve Programcılığı Bölümünü Tercih Edenlerde Olması Gereken Özellikler Nelerdir?
Üst düzeyde sözel yeteneğe sahip, sosyal olaylara ilgili ve araştırmacı, gündemi takip eden, olaylar sonucunda neden sonuç ilişkisi kurabilen, iletişim yeteneğine sahip, diksiyonu düzgün, dış görünümüne özen gösteren, esnek çalışma saatlerine ve yoğun çalışma programlarına uyum gösterebilen, ileri derece görme bozukluğu ve yürüme engeli gibi bedensel özrü olmayan kişiler olmaları gerekmektedir.

Televizyon Haberciliği ve Programcılığı Bölümünde Okutulan Dersler Nelerdir?
Temel görüntü işleme, televizyonda yapım teknikleri, kitle iletişim kuramları, görsel iletişim, ses ve ışık atölyesi, televizyon metni yazım teknikleri, radyo programı yapımcılığı, haber programı yapım süreci, televizyonda grafik, yapım ve kurgu, televizyon gazeteciliğinde uzmanlık alanları, tv eğlence programı yapımcılığı, araştırmacı gazetecilik gibi dersler görülmektedir.

Televizyon Haberciliği ve Programcılığı Mezunlarının Resmi ve Özel Çalışma İşe Girme Alanları, İmkanları Meslekte İlerleme
Televizyon Haberciliği ve Programcılığı bölümünden mezunlar, özel ve kamu yayıncılığı alanında, yerel, ulusal ve uluslararası medya ortamında çalışabilirler. Televizyon Haberciliği ve Programcılığı bölümünün çalışabilecekleri alanlardan bazıları; televizyon kanalları ve radyoların ilgili birimleri, prodüksiyon şirketlerinin ilgili birimleri, muhabirlik, programcılık, kamera, ses ve kurgu alanlarıdır.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder