Sultan Lokumu, Sultan Lokumu Tarifi, Sultan Lokumu Kolay Tarif

Lezzetli, Kolay, Pratik Sultan Lokumu Nasıl Yapılır?
Aşağıda çok kolay, çok pratik, çok ekonomik olan ve bir hayli lezzetli Sultan Lokumu tarifi verdik. Tariften farklı tatlar kullanarak kendi zevkinize görede yapabilirsiniz. Mesela üserine hindistan cevizi değilde tarcın, kahve, kakao gibi farklı değişik malzemelerle yeni tatlar elde edebilirsiniz. Misafire ikram edebileceğiniz, 5 çayı saatinde çayın yanına konabilecek hem kolay hemde pratik bir tarif. Tavsiye ederiz.
Sultan Lokumu Malzemeleri:
* 2 Su bardağı ve 2 yemek kaşığı dolusu un
* 2 Su bardağı toz şeker
* 250 gram margarin
* 1 Litre süt
* 1 paket vanilya
Sultan Lokumu İç Malzemesi
* Tarçın
* Fındık
Sultan Lokumu Üzeri için Malzeme:
* Hindistan cevizi
Sultan Lokumu Yapılışı:
Margarini ve unu bir tencere, un kokusu çıkana kadar kavrulur.
Toz şeker ilave edilip, şeker eriyene kadar karıştırılır.
Sütü yavaş yavaş ilave ederek karıştırmaya devam edilir.
Tenceredeki malzemeler koyu muhallebi kıvamında olunca, ocaktan indirilir.
Vanilya eklenip 10 dakika kadar mikser yardımıyla çırpılır.
Hazırlanan malzemeler normal olarak 1 gece buzdolabında bekletilir. En az ise 6 saat bekletilir.
1 gece buzdolabında bekletilen karışımdan eller suya batırarak ceviz büyüklüğünde parçalar alınır.
Ceviz büyüklüğünde alınan parçaların içine fındık ve tarçın karşımı konarak yuvarlanır.
Yuvarlanan sultan lokumları hindistan cevizine bulanarak ortasına kürdan saplanır. Ve servis tabaklarına dizilir.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder