2/16/2021

Gül Tatlısı Gül Tatlısı Tarifi Pratik Gül Tatlısı Yapılışı

  Hiç yorum yok
Gül Tatlısı Gül Tatlısı
Kolay Pratik Gül Tatlısı Nasıl Yapılır?

Not: Gül tatlısı renkli veya kakoluda yapılabilir.
Ancak biz renklendirmek için gıda boyası kullanımını önermiyoruz.
Yinede tercih sizindir.
Renkli gül tatlısı yapmak isterseniz, gıda boyası ile hamurlarınızın bir kısmını renklendirebilirsiniz.
Özellikle bayramlarda farklı tatlı olsun derseniz misafirinize sunabileceğiniz nefis ve hafif bir tatlıdır.

Gül Tatlısı Malzemeleri:
* Oda ısısında 100 gram tereyağı
* 1 paket vanilya
* 1 su bardağı sıvı yağ
* 1 su bardağı yoğurt
* 1 adet yumurta
* 1 paket kabartma tozu
* 1 su bardağı irmik
* aldığı kadar un

Gül Tatlısı iç malzemesi:
* kırılmamış bütün fındık

Gül Tatlısı Şerbet Malzemesi:
* 4 su bardağı toz şeker
* 4 su bardağı su
* yarım limon

Gül Tatlısı Yapılışı:
Yumurta, vanilya, kabartma tozu ve irmik bir kapta iyice çırpılır.
Üzerine un ilave edilerek, kulak memesi kıvamında hamur elde edilir.
Hamurdan parçalar alınarak bezeler yapılır.
Bezeler oklava veya merdane yardımıyla yarım santim kalınlığında açılır.
çay bardağı veya kahve fincanı ile açılan hamurlardan üzerine bastırarak kesilir.
Kesilmiş yuvarlak hamurları ister 3 tanesini birbirine bitişik şekilde dizip içine bütün fındık koyarak yuvarlayıp gül şekli verebilirsiniz. İsterseniz kesilmiş yuvarlak hamurları yonca gibi dort yerden çeltik atarak ortasına bütün fındığı koyup gül şeklinde katlayabilirsiniz. Sizin için hangisi kolay olursa o şekilde biçim verebilirsiniz.
Tepsiye yağlı kağıt serip, şekillendirilmiş hamurlar dizilir.
180 derece ısıtılmış fırında iyice pişirilir. Nar Gibi olmalı
Daha öncesinden hazırlanan şerbet ılık olarak, fırından çıkan tatlıların üzerine dökülür.

Gül Tatlısı Şerbet Yapılışı:
Suyu ve şekeri tencereye koyun. Ocağa yerleştirin ve şeker eriyene kadar karıştırın. Şeker eridikten sonra artık karıştırmayın. Şerbet kaynayınca limonu ilave edin. Koyulaşana kadar kaynatın ve ocağı kapatın. (Şerbetin şekeri eriyene karıştırılmasının sebebi, şerbetinizin şekerlenmemesi içindir).

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder