2/16/2021

Florentin Pasta Nasıl Yapılır? Kolay Florentin Pasta Tarifi

  1 yorum
Florentin Pasta
Pratik Florentin Pastanın Yapılışı Tarifi

Son derece farklı ve lezzetli pasta olan Florentin pasta yapılışı bir o kadarda pratik.
Özellikle akşam gelen misafire veya akşamüstü 5 çayına gelen misafirlere çayın yanında ikram edilebilecek mükemmel florentin pasta tarifi aşağıda verilmektedir.

Florentin Pastanın Hamuru İçin Malzemeleri:
* 1 yemek kaşığı dolusu yaş maya
* 4 su bardağı un
* 1 tane yumurta
* 1 su bardağı süt
* 50 gram margarin
* 1 buçuk çay bardağı toz şeker
* yarım tatlı kaşığı tuz
* yarım limon suyu
* 1 çay kaşığı vanilya

Florentin Pastanın İçinin Malzemeleri:
* 1 tane yumurta
* 1 buçuk yemek kaşığı nişasta
* 1 buçuk su bardağı süt
* 50 gram margarin
* 1 su bardağı toz şeker (az tatlı seviyorsanız miktarı azaltabilirsiniz)

Florentin Pastanın Süslemesi İçin Malzemeler:
* 1 çay bardağı pudra şekeri
* isteğe göre fındık, badem, veya fıstık

Florentin Pastanın Hamurunun Yapılışı:
Ilık süt içinde maya eritilir. Hamuru için belirtilen malzemeler yavaş yavaş eklenir ve kulak memesinden biraz sert hamur yapılır. Hamurun üzeri örtülüp yarım saat bekletirlir. Yarım saat sonra hamur 2-3 dakika daha yoğrulur.

Florentin Pastanın İçinin Yapılışı:
Kaynatabileceğiniz tencere içine; şekerin yarısı ile süt konup kaynatılır. Şekerin diğer yarısını yumurta ile çırpılır ve kaynayan şekerli sütün içine ilave edilir. Daha sonra nişasta ile margarinde katılıp koyulaşıncaya kadar pişirilir. Koyulaşan krema ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.

Florentin Pastanın Yapılı:
Dinlenmiş hamuru, yağlanmış kalıbın büyüklüğünde açılır ve bu şekilde ortalama 30-40 dakika daha dinlendirilir. 190 derece ısıtılmış fırında ortalama 25-30 dakika pişirilir. Hamur piştikten sonra fırından çıkarılıp soğumaya bırakılır.
Hamur soğuduktan sonra ortasından ikiye kesilir (yatay kesim yapılır).
İkiye kesilen hamurun içine krema dökülüp yayılır (krema ikiye ayırdığınız hamurun arasına sürülür).
Üzerine diğer hamur konup, pudra şekeri eleyerek her tarafına dökülür. Fındık,fıstık veya bademle süslenip servis yapılır. Biz badem, fındık, fıstık yazdık ama daha farklı süslemeler yapabilirsiniz Örneğin antep fıstıklarını ezip az birşey kremanın içine koyup kalan kısmı ile pastanın üzerini örtecek kadar serpebilirsiniz. Bir farklı süslemede; Çikolata sosuyla yazılar veya desenler yapabilirsiniz.
Not: Hamuru ikiye ayırmak için sağlam bir ip kullanabilirsiniz.

1 yorum :

  1. Woow siteniz çok güzel buda benim ıslak kek tarifi sitem http://sofrayemektarifleri.blogspot.com sitesinde en güzel pasta tarifleri ve hünerli bayanlardan yemek tariflerine ulaşabilirisniz.

    YanıtlaSil