9/10/2021

Ayva Tatlısının Rengi Nasıl Kırmızı Yapılır?

  2 yorum
Ayva Tatlısının Rengi
Kırmızı Ayva Tatlısı İçin Püf Nokta Nedir? Ayva Tatlısı Renginin Kırmızı Olması İçin Ne Yapılır?

Bir insanın en çok sevdiği ve yapımıda kolay olan ayva tatlısının suyunun rengi nasıl kıpkırmızı olduğu hakkında bilinmesi gereken püf noktalar var.
Bazı hanımlar ayva tatlısının kırmızı olması için, şeker boyası kullanır.
Oysaki şeker boyaları sağlıksızda olabiliyor.
Ayva tatlısının doğal kırmızı olması için yapılması gereken 2 küçük püf nokta şunlardır.
1- Ayvanın kabuklarını atmayıp, kabukları soyduğunuz ayvalarla birlikte kaynatmanız.
2- Ayvanın çekirdeklerini atmayıp, kaynatacağınız ayvalarla birlikte kaynatın.

Kısacası ayva tatlınızın rengini kırmızı istiyorsanız kabukları ve çekirdeklerinin ikisinide ayvalarla birlikte kaynatırsanız, tatlınızın rengide muhteşem olacak ve üstelik doğal renklendirici yapmış olacaksınız.

2 yorum :

  1. Ne yaptiysam olmadi nar bile sıktım hala ayva reçelim sarı oldu kabuklarinida atim icine çekirdeklerinide yine olmadi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen bende reçel yaparken hem kabuklarını hemde çekirdeklerini kullanıyorum ama kesinlikle videodaki gibi renkte bir ayva reçelim olmuyor, bence onlar gıda boyası kullanıyorlar..

      Sil