Tatlı ve Baklava Şerbetin Şekerlenmemesi İçin Ne Yapılmalı?
Tatlıların Şerbetlerinin Şekerlenmesi Nasıl Önlenir?
Kemalpaşa, Hanımgöbeği, Kadayıf, Revani ve Baklava çeşitleri gibi tatlıların üzerine dökmek için şurup hazırlanır. Ama ne varki çoğu zaman bu güzelim tatlılar hemen şekerleniverir. Aslında hemen şekerlenen tatlının şerbetidir.
Diyelimki nefis bir hamur tatlısı yaptınız. Yada bir an canınız çok tatlı çekti ve şerbetsiz satılan (Kemalpaşa) pişmiş hamur aldınız ve şerbetini siz yapacaksınız. Ama şerbeti hemen şekerleniyor... Tatlılarınızın şurubunu hazırlarken yapmanız gereken çok pratik bir işlemi gerçekleştirirseniz, tatlılarınızın şerbeti artık şekerlenmez.
Şerbetin şekerlenmemesi için ne yapılır?
tatlınızın şerbetini hazırlayacağınız tencerenize suyu ve şekeri koyduktan sonra şeker suda eriyene kadar karıştırın. Şerbetin şekeri eridiği andan itibaren, istediğiniz kıvama gelinceye kadar kesinlikle karıştırmayın. Eğer şerbetinizi şeker eridikten sonra karıştırmaya devam ederseniz şerbet şekerlenecektir. Hemen şekerlenmemesi için şerbetin şekeri eridikten sonra karıştırmayın.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder