10/29/2013

Üniversite Tercih Kılavuzu 170 Numaralı Özel Koşul ve Açıklamalar Anlamı

  Hiç yorum yok
Tercih Kılavuzu 170 Numaralı Özel Koşul ve Açıklamalar
Üniversite Koşul ve Açıklama 170

Üniversite sınavına giren bir öğrenci yayınlanan tercih kıavuzunda yer alan özel açıklama bölümünde yazılmış olan rakamların neyi ifade ettiğine dikkat ederek tercih kılavuzunu doldurmaları gerekir. Bu şartlar koşullar tercih edilen üniversitenin öğrencide aradığı veya uyguladığı kriterlerdir.

Aşağıda ÖSYM üniversite kontenjan ve tercih kılavuzunda yer alan koşul ve açıklamlardaki rakamların (sayıların) anlamı yer almaktadır.

Yükseköğretim Programı Tercih Kılavuzu Özel Şartlar Koşullar ve Açıklama 170
Buffalo Üniversitesi ile yürütülecek olan uluslararası ortak lisans programları 4 yıl süreli olup, öğrenciler birinci ve üçüncü yıl öğrenimlerini İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesinde ikinci ve dördüncü yıl öğrenimlerini ise Buffalo’da yapacaklardır. 2013-2014 eğitim-öğretim yılı için bu programların akademik yıl başına öğrenim ücretleri hazırlık sınıfında 7700 TL, lisans eğitimini İTÜ’de okudukları yıl için 10000 TL, ABD’de okudukları yıl için tahmini 19000 ABD Doları olup, bu ücret Buffalo Üniversitesinin öğrenim ücreti ve temel harçlarından, öğrencinin programda öngörülen dönemlerde ABD’de bulunduğu süredeki zorunlu sağlık sigortası ücreti, oryantasyon programınınücretinden oluşmaktadır. Öğrencinin Buffalo’da bulunacağı süre içerisinde yurt, yemek, kitap-kırtasiye ve kişisel ihtiyaçları için yapacağı harcamanın akademik yıl başına yaklaşık 16 000 ABD Doları tutacağı tahmin edilmektedir.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder