10/29/2013

Üniversite Tercih Kılavuzu 169 Numaralı Özel Koşul ve Açıklamalar Anlamı

  Hiç yorum yok
Tercih Kılavuzu 169 Numaralı Özel Koşul ve Açıklamalar
Üniversite Koşul ve Açıklama 169

Üniversite sınavına giren bir öğrenci yayınlanan tercih kıavuzunda yer alan özel açıklama bölümünde yazılmış olan rakamların neyi ifade ettiğine dikkat ederek tercih kılavuzunu doldurmaları gerekir. Bu şartlar koşullar tercih edilen üniversitenin öğrencide aradığı veya uyguladığı kriterlerdir.

Aşağıda ÖSYM üniversite kontenjan ve tercih kılavuzunda yer alan koşul ve açıklamlardaki rakamların (sayıların) anlamı yer almaktadır.

Yükseköğretim Programı Tercih Kılavuzu Özel Şartlar Koşullar ve Açıklama 169
Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümünde Gemi Yönetimi Mühendisliği (Güverte) ve Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği (İşletme) olmak üzere iki opsiyonda eğitim verilir. 1. sınıf bitirildikten sonra, 2. sınıfta öğrenciler Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği (İşletme) ve Gemi Yönetimi Mühendisliği (Güverte) opsiyonlarından birini seçerler. Gemi Yönetimi Mühendisliği (Güverte) opsiyonunu seçecek öğrencilere 1 (bir) yıl süreli İngilizce Hazırlık Programı uygulanır. Hazırlık Programı süresi, öğretim süresi sütununda gösterilen yıllara dahil değildir. Birinci sınıfın sonunda Gemi Yönetimi Mühendisliği (Güverte) opsiyonuna başvurabilmek için 1 Temmuz 2013 itibariyle 23 yaşından gün almamış olmak (tashih yaşı kabul edilmez); reşit olmayanlar için veli göstermek; boy, erkek öğrencilerde 1.65 m., kız öğrencilerde 1.60 m.’den az olmamak; boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 5 fazla veya 15 noksan kilo ağırlıkta olmak; dilinde kekemelik, pelteklik, tutukluk bulunmamak; yapılacak mülakat ve beden yeterliliği sınavlarında başarılı olmak; İstanbul Üniversitesi (İ.Ü.) Mühendislik Fakültesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümünce öngörülen diğer sağlık koşullarına uygunluğunu, Gemi Yönetimi Mühendisliği (Güverte) opsiyonunu seçecek öğrencilerin normal sağlık raporu yerine Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü’nden “Gemiadamı Sağlık Yoklama Belgesi” ile gemiadamı olurluğunu belgelemek gerekir. Bu opsiyona geçenlerden yaptırılacak soruşturmada tutum ve davranışları ile yaşadığı siyasi, yıkıcı irticai, bölücü, ideolojik görüşleri benimsememiş, bu gibi faaliyetlerde bulunmamış veya karışmamış olması, herhangi bir suçtan dolayı mahkûm olmamış veya başvuru tarihinde hakkında soruşturma kamu davası ile taksirli suçlar hariç bahsi bir ceza davası açılmamış olması koşulu aranacaktır. İ.Ü. Mühendislik Fakültesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü kız ve erkek karma eğitim-öğretim yapan bir eğitim kurumudur. Birinci sınıf sonunda Gemi Yönetimi Mühendisliği (Güverte) opsiyonuna başvuru koşullarını sağlayanlar ve T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Stajyer Gemiadamı Cüzdanı alarak ticaret gemilerinde 2,5 aylık açık deniz stajını başarı ile tamamlayan öğrenciler Gemi Yönetimi Mühendisliği (Güverte) opsiyonunu seçmeye hak kazanırlar. Aksi taktirde Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği (İşletme)opsiyonunu zorunluolarak seçerler. Gemi Yönetimi Mühendisliği (Güverte) opsiyonunda eğitim üniformalı değildir.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder