9/10/2021

Genetik ve Biyoinformatik Mezunları İş Alanı İş İmkanı İş Durumu

  1 yorum
Genetik ve Biyoinformatik Mezunları kolay iş bulurmu
Genetik ve Biyoinformatik Meslek Bilgisi

Genetik ve Biyoinformatik puan türü MF-3 tür.

Genetik ve Biyoinformatik Bölümünü Tercih Edenlerde Olması Gereken Özellikler Nelerdir?
Üstün bir akademik yeteneğe sahip, fen bilimlerine ve özellikle biyoloji ve kimyaya ilgili ve bu alanlarda başarılı, bilimsel meraka ve araştırmacı yapıya sahip, tasarım ve tasarladığını uygulayabilme gücüne sahip, kimyasal ve biyolojik maddelere karşı allerjisi bulunmayan, sabırlı, dikkatli, sorumluluk sahibi kişiler olmaları gerekmektedir.

Genetik ve Biyoinformatik Bölümünde Okutulan Dersler Nelerdir?
Fizik, genel kimya, biyolojiye giriş, ayrık matematik, diferansiyel denklemler, olasılık ve istatistik, biyokimya, biyoinformatik, moleküler biyoloji ve biyoteknoloji gibi dersler görülür.

Genetik ve Biyoinformatik Mezunlarının Çalışma Alanları, İmkanları Meslekte İlerleme
Genetik Biyoinformatik bilimlerinin hem dünyada hemde ülkemizde geleceği son derece parlak meslektir. Araştırma destek programlarında birinci derecede önceliği olan bir alandır. Dünyada en fazla iş potansiyeli olan meslek alanlarından birisidir. Ülkemizdede Genetik ve Biyoinformatik mezunlara olan talep sayısı, çalışma olanakları ve önerilen iş kalitesi her geçen yıl giderek artmaktadır.
Genetik ve Biyoinformatik mezunları; ülkemizde, kamu ve özel sektörde (ilaç, biyomedikal, biyoteknoloji, tarım ve gıda sektörleri araştırma geliştirme birimleri, çevre koruma, kalite kontrol birimleri) gibi araştırma enstitülerinde araştırıcı yada yönetim kademelerinde, tıp sektöründe (hastanelerin araştırma laboratuvarı, tüp bebek üniteleri) gibi genetik uzmanı olarak çalışabileceklerdir. Genetik ve Biyoinformatik mezunları için başka bir seçenek akademik kariyer olup, bu doğrultuda lisansüstü eğitimlerini gerek yurtdışı gerekse yurtiçi üniversitelerde rahatlıkla sürdürebileceklerdir.

1 yorum :

  1. Kesinlikle yakın geleceği parlak bir meslek değildir. İşsiz kalmak için birebirdir. Nereden mi biliyorum? Bu bölüme en yakın bölümlerden biri olan Genetik ve Biyomühendislik bölümü mezunu olduğum ve işsizlikten bir türlü kurtulamadığım ve bundan 5 sene önce benim mesleğim için de aynı şeyler söylendiğinden biliyorum.

    YanıtlaSil