9/10/2021

Gemi ve Yat Tasarımı Mezunları İş Alanı İş İmkanı İş Durumu

  Hiç yorum yok
Gemi ve Yat Tasarımı Mezunları kolay iş bulurmu
Gemi ve Yat Tasarımı Meslek Bilgisi

Gemi ve Yat Tasarımı bölümü puan türü MF-4 tür.
Gemi ve Yat Tasarımı Bölümünü Tercih Edenlerde Olması Gereken Özellikler Nelerdir?
Üst düzeyde genel yeteneğe sahip, şekiller arasındaki ilişkileri görebilen, tasarlananları ve 2 (iki) boyutlu çizimleri 3 (üç) boyutlu nesnelere dönüşürecek yetenekte, henüz yapılmamış nesneleri zihninde tasarlayıp çizebilecek, araştırmacı ve yeniliklere açık, denizi ve denizciliği seven, güzel sanatlara ilgi duyan kişiler olmaları gerekir.

Gemi ve Yat Tasarımı Bölümünde Okutulan Dersler Nelerdir?
Temel tasarım, mimari tasarım bilgisi, yapım üretim teknikleri, yelken eğitimi, ndüstriyel malzeme, üretim teknikleri,bilgisayar destekli tasarım, gemi teorisi, model-prototip üretimi gibi dersler görülmektedir.

Gemi ve Yat Tasarımı Mezunlarının Çalışma Alanları, İmkanları Meslekte İlerleme
Mezunlar, yat sınıfı deniz araçları üzerine faaliyet gösteren  tasarım ofisleri, gemi inşaatı mühendisliği ofisleri, çeşitli boyutta tekne üreten atölyeler ve tersanelerde çalışabilirler. Bunların yanı sıra disiplinler arası bir akademik kariyer olanağı da sağlayacaktır. Türkiye'de dünyanın sayılı en büyük yatları inşa edilmektedir. Ancak şunu önemle vurgulamak gerekir ki, Türkiye bugün YAT özelinde, denizcilik endüstrisinde hem styling de hem iç mekan tasarımında büyük bir tasarım ülkesi değildir.İstanbul'da, Antalya'da yada İzmir'de dünyanın saygın yat markaları tersanelerle anlaşma yapmış ve seri üretimler yapmaktadır ancak, bu markaların tasarım ofisleri hep yabancı ülkelerde bulumaktadır. Baş tasarımcıları, tasarımcıları ve mühendisleri ezici oranda yabancılardır. Türkiye'nin bu konularda yapacağı atılımlarla yerli tasarımcıların iş olanaklarının büyük oranda artacağı düşünülmektedir.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder