9/10/2021

Elektrik Elektronik Mühendisliği Mesleği İş Durumu Hakkında Detaylı Bilgi

  Hiç yorum yok
Elektrik Elektronik Mühendisliği mezunu kolay iş bulurmu
Elektrik Elektronik Mühendisliği Mezunlarının Çalışma Alanları ve İmkanları

Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümünün puan türü MF-4 tür

Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümünü Tercih Edenlerde Olması Gereken Özellikler Nelerdir?
Elektrik elektronik mühendisi olmak isteyenlerin; üst düzeyde akademik yetenek ve analitik düşünme yeteneği olan, fen alanına ve özelliklede fizik konularına ilgisi olan, planlama ve tasarım gücü kuvvetli olan, mekanik yeteneği olan, sorumluluk duygusu gelişmiş, risk alabilecek, kurallara uyan, yönergeleri izleyen, ekip çalışmalarına yatkın, ileriyi görebilen, koşulları değerlendirebilen, başkalarını yönetebilen, işbirliği içinde çalışabilen, yeniliklere açık özelliklerine sahip kişiler olmaları gerekmektedir.

Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümünde Okutulan Dersler Nelerdir?
Elektrik ölçme, elekrik makineleri, güç sistemleri analizi, enerji üretimi, güç elektroniğinin endüstriye uygulanması, Elektriğin endüstride kullanılması, Elektrik santralleri, bilgisayar programlaması, teknik resim mühendislik çizimi, kompleks hesaplama, mantıksal analizi, elektronik devreleri, sinyal ve sistem işleme, haberleşme, mikrodalga gibi dersler görülmektedir.

Elektrik Elektronik Mühendisliği Mezunlarının Kariyer İmkanı ve Çalışma Alanları Nerelerdir?
Elektrik Elektronik mühendisleri, elektrik santralleri, şantiye ve inşaatlar, elektronik üzerine çalışan laboratuvarlar ve bürolarda çalışabilirler. Elektronik, manyetik, bilgisayar programlama, haberleşme gibi alanları içeren veya bu alanlarla ilgili her iş kolunda çalışabilirler. Elektrik elektronik mühendisleri kamuda TRT, EÜAŞ, TETAŞ, TEİAŞ, TÜRKSAT, TÜBİTAK, UEKAE, İLTAREN, SAGE, MAM, EİE, TEMSAN, EPDK, SSM gibi kurumlarda çalışırken; özelde en çok tercih edilen kurumlar TÜRK TELEKOM, AVEA, TURKCELL, VODAFON gibi telekomünikasyon şirketleri, ASELSAN, HAVELSAN, ROKETSAN, TUSAŞ, TAİ, MİLSOFT, NORTEL gibi savunma sanayi şirketleridir. Elektrik elektronik mühendisliği günlük hayatı kolaylaştıran ve yaşam kalitesini artıran teknolojik ürünlerin ortaya çıkmasında önemli rol üstlenen mühendislik dallarından biridir. Bugün her alanda hızla büyüyen ülkemizde endüstride 1. dereceden ihtiyaç duyulan bir meslek olmasının yanında gelecektede daha uzun yıllar elektrik elektronik mühendislerine ihtiyaç artarak devam edecektir.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder